Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Om het Amsterdam Science Park van voldoende energie te blijven voorzien, wordt de komende maanden het elektriciteitsnet versterkt. De werkzaamheden hiervoor staan gepland van 1 november 2021 t/m 5 april 2022. Enige verkeershinder kan hierdoor worden ondervonden.

Vanaf 1 november legt netwerkbeheerder Liander zogenaamde middenspanningskabels aan. Op onderstaande afbeelding zie je het tracé waarlangs gewerkt wordt.

Verkeershinder

Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen, worden verkeerswijzigingen goed zichtbaar aangegeven en werkvakken afgezet. Vanaf 1 november wordt Amsterdam Science Park voor éénrichtingsverkeer ingericht en worden alle bushaltes aan de 'binnenbocht' tijdelijk buiten gebruik genomen. Hierover zijn afspraken gemaakt met de Gemeente Amsterdam en UvA.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijft het elektriciteit behouden en is er geen stroomonderbreking. Alles op en rondom Amsterdam Science Park blijft bereikbaar, maar het kan zijn dat je moet omrijden, omfietsen of omlopen. De hinder wordt zoveel mogelijk beperkt, maar er kan niet worden voorkomen dat je enige hinder ondervindt van de verkeerswijzigingen of materieel.

Planning

De werkzaamheden vinden plaats vanaf 1 november 2021 t/m 5 april 2022 – met uitzondering van week 52, 2021 en week 1, van 2022.