Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Met een theatervoorstelling over intimidatie op universiteiten willen we het gesprek over sociale veiligheid aan onze faculteit op gang brengen. The Learning Curve laat intimidatie in de academische wereld zien en onderzoekt manieren hoe problemen aan te pakken.

Detail Summary
Datum 27 oktober 2020
Tijd 14:00 - 18:30
Foto: Arie Kers
Foto: Arie Kers

Over 'The Learning Curve'

Het toneelstuk ‘The Learning Curve’ van het Acteursgenootschap brengt sociaal onveilige situaties op de academische werkvloer in beeld die te maken hebben met ongelijke machtsverhoudingen, intimidatie, de rol van de leidinggevende, integriteit, pesten, bagatelliseren van kennis en seksueel ontoelaatbaar gedrag. In het stuk worden verschillende ongemakkelijke situaties uitgebeeld die soms expliciet en soms impliciet grensoverschrijdend zijn. De situaties bieden een aanknopingspunt om ervaringen in de faculteit te delen en te reflecteren op gedrag en cultuur. Het stuk duurt 40 minuten en wordt opgevoerd in het Engels. 

Voor wie?

Wetenschappelijk personeel, OBP, studenten en promovendi zijn van harte uitgenodigd het toneelstuk te komen bekijken en deel te nemen aan het gesprek dat we na afloop voeren om van elkaar te horen wat het toneelstuk los maakt en wat we als faculteit, UvA of academische wereld kunnen verbeteren in het bieden van een veilige werk- en studieomgeving.  

Programma

14.00 uur                                 Opening en inleiding

14.30 uur                                 Toneelstuk

15.15 uur                                 Pauze

15.45 uur                                  Nagesprek 

16.45 uur                                  Sociale afsluiting (optioneel)

Aanmelden

Nog niet mogelijk.

Sociale veiligheid

Meer informatie over sociale veiligheid aan de UvA: uva.nl/socialeveiligheid