Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Vacature assisteren bij onderwijs

Vacature assisteren bij onderwijs

Voor de begeleiding van laptopcolleges, werkcolleges en het practicum academische vaardigheden (PAV) worden in alle jaren van de bacheloropleiding Kunstmatige Intelligentie enthousiaste studenten gezocht. Lijkt het jou interessant om te assisteren bij onderwijs van Kunstmatige Intelligentie? Neem dan onderstaande informatie door om er achter te komen wat deze betaalde bijbaan inhoudt en hoe je er naar kunt solliciteren.

Functieomschrijving

Binnen de opleiding maken we onderscheid tussen tutoren en vak-assistenten. Als tutor fungeer je gedurende een geheel semester als eerste aanspreekpunt voor een groep studenten. Met deze studenten heb je wekelijks of om de week bijeenkomsten waarin onderwerpen centraal staan zoals het ontwikkelen van academische vaardigheden en reflecteren op studiekeuzes en het beroepsperspectief. Eventuele studieproblemen van studenten signaleer je waarna je door kunt verwijzen naar de studieadviseur. Als tutor werk je onder leiding van de coördinator academische vaardigheden.

Om je studenten goed te leren kennen, wordt er naar gestreefd dat tutoren ook assisteren bij de dan lopende vakken.

Als vak-assistent ben je laptop- en/of werkcollegebegeleider bij een vak. Je bereidt opdrachten voor, begeleidt studenten tijdens de bijeenkomst, geeft feedback en beoordeelt hun werk. Het is belangrijk dat je voldoende kennis hebt van het vak, lesstof met enthousiasme kunt overbrengen en studenten passende hulp kunt bieden. Je werkt onder de docent van het betreffende vak. Voor de continuïteit in de begeleiding van studenten is het wenselijk dat je als vak-assistent bij meerdere opeenvolgende vakken assisteert.

Voor alle eerste-, tweede en derdejaarsvakken worden assistenten gezocht, zie DataNose of de Studiegids voor een overzicht van het gehele curriculum. Het wordt als een pluspunt gezien wanneer een assistent de noodzakelijke specialistische kennis heeft om vakken in het tweede collegejaar te kunnen begeleiden. 

Je werkzaamheden als tutor

 • delen van je eigen enthousiasme, kennis en inzichten over het vakgebied met je studenten;
 • voorbereiden en begeleiden van een eerste- en/of een tweedejaars groep studenten in het practicum academische vaardigheden (PAV);
 • helpen van studenten met het ontwikkelen van academische vaardigheden onder andere door het bespreken, nakijken en feedback geven op opdrachten;
 • actieve rol in het signaleren van studenten met (studie)problemen en doorverwijsfunctie naar studieadviseur;
 • deelname aan intervisiebijeenkomsten en trainingen met andere tutoren.

Je werkzaamheden als vak-assistent

 • voorbereiden en begeleiden van laptop- en/of werkcolleges;
 • bespreken, nakijken en feedback geven op opdrachten van de studenten;
 • afstemmen van de lesstof met docenten en andere vak-assistenten;
 • informeren van docenten over studievoortgang van de groep en andere relevante zaken;
 • deelname aan intervisiebijeenkomsten en trainingen met andere assistenten.

Profiel van tutor en vak-assistent

Je hebt of bent:

 • (oud-)student van de bacheloropleiding Kunstmatige Intelligentie of een aanverwante opleiding;
 • voldoende (opgefriste) kennis van de betreffende vakken;
 • enthousiast over het vakgebied van de kunstmatige intelligentie;
 • proactief en hulpvaardig en hebt goede communicatieve eigenschappen;
 • talent om complexe stof uit te leggen aan studenten met verschillende niveaus;
 • affiniteit of ervaring met het begeleiden van (groepen) studenten;
 • belangstelling voor het ontwikkelen van didactische vaardigheden.

Aanstelling

Als tutor word je aangesteld voor 4 uur (collegejaar 1) of 3 uur (collegejaar 2) per week voor een geheel semester wanneer je één groep begeleidt. Als vak-assistent word je aangesteld voor 8 uur per week. Voor beide functies krijg je een aanstelling als student-assistent. De exacte inschaling is afhankelijk van het studiejaar waarin jij je bevindt (zie voor het bruto maandsalaris op basis van 38 uur per week de salarisschalen op de website van het VSNU).

Verlenging van de aanstelling is mogelijk bij gebleken geschiktheid en voldoende vacatures. Voorwaarde om aangesteld te worden is in eigen tijd deelnemen aan een training begin juli of eind augustus voor het eerste semester of aan de training in januari voor het tweede semester plus deelname aan tussentijdse didactiektrainingen en intervisiebijeenkomsten. Tijdens deze intensieve trainingen en intervisiebijeenkomsten krijg je de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op en te ontwikkelen in je werk.

Interesse?

Als je interesse hebt, stuur dan een e-mail naar Anja Ruhland via A.M.Ruhland@uva.nl. Zorg dat het volgende duidelijk in je e-mail staat of is bijgevoegd:

 • Naar welke functie(s), namelijk tutor en / of vak-assistent, je solliciteert en welke vakken in het komende semester je zou willen begeleiden;
 • Een korte motivatie waarom je wilt assisteren of een referentie van een docent binnen de opleiding;
 • Curriculum Vitae.

Let op:

De sollicitatieprocedure voor het eerste semester loopt in blok 5 van het voorgaande collegejaar, die van het tweede semester in blok 2. Neem daarom tijdig (begin of eerste helft van het blok) contact op als je interesse hebt. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek in de tweede helft van blok 2 of blok 5.