Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Nieuwe studenten Informatica

Heb je je voor het studiejaar 2020-2021 voor het eerst ingeschreven voor de opleiding Informatica dan vind je hier nuttige informatie over de opleiding.

 • Tweede mailing aankomende studenten

  Half augustus is een tweede mailing verstuurd aan aankomend studenten.
  Daarin is uitgelegd wat studenten nog moeten doen vóór de introductiedag, die op woensdag 26 augustus plaats vindt.

  Zie de instructies op deze site onder het kopje: 'Voorbereiding laptop thuis'.

  Zie voor het programma van de introductiedag het kopje direct hieronder: 'Opleidingsintroductie: woensdag 26 augustus'.

  Je wordt om 09.00 uur verwacht op Science Park 904 te Amsterdam.

 • Opleidingsintroductie: woensdag 26 augustus

  De opleidingsintroductie van Informatica is verplicht en vindt plaats op woensdag 26 augustus. Het programma zal van 09.00 tot 12.30 uur plaatsvinden. In deze tijd zal je kennismaken met je tutorgroep en zal je bezig gaan om je laptop gereed te maken. Daarnaast ga je kennismaken met de opleidingsdirecteur, de studieadviseur, de studievereniging en enkele docenten.

  Let op:
  - check hieronder in welke groep je zit en in welke zaal je woensdag 26 augustus moet zijn: zie het kopje ‘Waar moet je zijn’
  - check hieronder wat je vóór 26 augustus thuis ter voorbereiding van de introductiedag moet doen: zie het kopje 'Voorbereiding (laptop) thuis';
  - en neem mee naar de introductiedag:

  • je laptop,
  • je stroomadapter voor je laptop,
  • je UvAnetID met wachtwoord,
  • en je toegangsbewijs voor de introductiedag met QR-code (die krijg je per e-mail toegestuurd van ). 
    
  Tutorbijeenkomst en BYOD 09.00-12.30

  Heb je gezondheidsklachten die kunnen passen bij het nieuwe Coronavirus? Laat je dan testen (via 0800-1202) en blijf thuis in (zelf)quarantaine.

  Iedereen wordt vriendelijk verzocht het terrein van de UvA zo spoedig mogelijk te verlaten na afloop van het introductieprogramma om de toeloop/uitloop van mensen beheersbaar te houden: er vinden meerdere introductieprogramma's plaats op één dag.

  Waar moet je zijn?

  In verband met de Corona-maatregelen proberen we alle studenten zoveel mogelijk meteen naar de juiste zaal te verwijzen. Kijk daarom uiterlijk op de avond van dinsdag 25 augustus (de dag vóór de introductiedag) op de Canvas-pagina van het vak Academische Vaardigheden Informatica (AVI), waar de indeling van de groepen en de zalen gepubliceerd zal worden, zodat je bij aankomst op Science Park precies weet in welke zaal je verwacht wordt.

 • Laptop nodig: check de vereisten

  Voor aanvang van het collegejaar 2020-2021 dien je als student in het bezit te zijn van een laptop voor diverse onderwijsonderdelen. Je kunt zelf een laptop uitkiezen. De opleiding formuleert wel eisen waaraan de laptop dient te voldoen: zie de aandachtspunten hieronder om te achterhalen aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

 • Voorbereiding laptop thuis

  Tijdens de introductiedag op woensdag 26 augustus wordt onder andere uitgelegd hoe je je laptop gebruiksklaar kunt maken voor het volgen van de vakken. Je dient je thuis al voor te bereiden op te introductiedag:

  1. door de stappen te volgen zoals beschreven hieronder in de pdf: ‘Beschrijving voorbereiding laptop (pdf)’.

  2. vul a.u.b. ook dit formulier in (welk merk/type laptop heb je?), zodat wij de instructie goed kunnen voorbereiden,

  3. check vóór de introductiedag ook goed op deze hele website van de opleiding of je alles hebt geregeld om op 31 augustus te kunnen starten met je opleiding,

  4. en neem mee naar de introductiedag op woensdag 26 augustus:
  a) je laptop,
  b) je stroomadapter voor je laptop,
  c) je UvAnetID en wachtwoord,
  d) je USB-stick (zie ‘beschrijving voorbereiding laptop (pdf)’ op hieronder),
  e) je toegangsbewijs voor de introductiedag met QR-code (die krijg je per e-mail toegestuurd van informatica@uva.nl)

  Heb je nog vragen over de laptop-eisen of over het voorbereiden, dan kun je mailen naar laptops-fnwi@uva.nl 

  Let op!

  Vrijwel alle laptops worden standaard geleverd met Windows.

  Alle practica bij de bachelor Informatica maken echter gebruik van Linux. 
  Tijdens de introductiedag wordt uitgelegd hoe je je laptop "dual-boot" kunt maken zodat je beide kunt gebruiken.

  Zoals gezegd is het belangrijk dat je je hierop thuis al voorbereidt door de stappen in de pdf hieronder uit te voeren ('Beschrijving voorbereiding laptop (pdf)').
  Als je dit niet doet, kan je laptop niet "dual-boot" gemaakt worden tijdens de introductiedag!
  Neem je laptop en voorbereide USB-stick dus ook mee naar de introductiedag, plus je UvAnetID om te kunnen inloggen.

  Heb je nog vragen over de laptop-eisen of over het voorbereiden, dan kun je mailen naar  laptops-fnwi@uva.nl

  De meeste practica zijn met een beetje moeite ook op Apple laptops te doen, maar we kunnen daar geen ondersteuning voor bieden. Alleen doen dus als je voldoende zelfredzaam bent.

 • Onderwijs ten tijde van Coronamaatregelen

  Vanwege de geldende Coronamaatregelen zal het onderwijs er in ieder geval in het eerste semester anders uitzien dan gebruikelijk. Een groot deel van het onderwijs zal online plaatsvinden. Dit betreft in periode 1 (in september en oktober) in ieder geval alle hoorcolleges en tentamens. Een deel van de werkgroepen en practica zal wel on campus plaatsvinden.

  Online studeren

  Als UvA-student heb je beschikking over een eigen UvA-mailadres in Microsoft 365. Daarbij krijg je een professioneel pakket aan voorzieningen, zodat je gemakkelijk en veilig online kunt studeren. Dit pakket bestaat o.a. uit de standaard Office-applicaties, Microsoft Teams en OneDrive.  

  Meer weten? Kijk op student.uva.nl/onlinestuderen.

  Via de digitale leeromgeving Canvas heb je toegang tot al het onderwijsmateriaal, (oefen)toetsen, opdrachten, etc.  Veel online onderwijs wordt gegeven via Zoom. Je hebt als UvA-student direct en veilig toegang tot Zoom met je UvAnetID.

  Thuis studeren

  Studeren in Coronatijd betekent meer thuis studeren en minder contact met medestudenten en docenten. Uiteraard doen wij ons best om alle studenten met regelmaat te zien op Science Park en word je tijdens je studie nog steeds begeleid door je tutor en studieadviseur.

  We delen daarom graag deze tips om het (thuis)studeren makkelijker voor je te maken:

  • Algemene tips over thuis studeren in Coronatijd vind je hier.
  • Ben je op zoek naar tips of een (online) training om je studeer skills te verbeteren? Kijk dan eens op Succesvol studeren.
  • In deze infographic vind je tips hoe je vaardigheden leert om een balans te vinden tussen het behalen van doelen én jezelf toestaan om af en toe een stap terug te nemen om te rusten, ontspannen en reflecteren.
  • Voor studenten met een dusdanige thuissituatie dat het geconcentreerd studeren of maken van toetsen vrijwel onmogelijk is, is het mogelijk om op locatie te studeren en/of tentamens te maken. Er is op Science Park beperkt plek om te studeren. Deze plekken kun je reserveren. Er zijn ook plekken die je niet kunt reserveren, daar geldt vol = vol. Heb je hier verder nog vragen over, meld je dan bij de studieadviseur, die zal met jou de mogelijkheden bespreken.
  • Uiteraard mag je altijd contact opnemen met de studieadviseur per mail of voor een online/telefonische afspraak. Bij twijfel, gewoon doen!
 • Studiestarter

  Hierin vind je nuttige informatie over de opbouw van onze onderwijsprogramma’s, de studiefaciliteiten, de begeleiding vanuit de faculteit en wat er naast je studie te doen is.

 • Studie & functiebeperking

  Als je een functiebeperking hebt die mogelijk een belemmering voor je studievoortgang kan veroorzaken, dan adviseren wij je om dit vroegtijdig door te geven aan de studieadviseur van jouw opleiding: Anne-Christine van der Bijl.

  Meer informatie over de studieadviseur vind je hier.

  Er zijn mogelijkheden voor extra ondersteuning en begeleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tentamentijd bij dyslexie, hulp bij studieplanning of aanpassingen tijdens practica.

  Zie ook onderstaande link.

 • Roosters

  De roosters voor het komende studiejaar kun je vinden via DataNose. Als je je UvA-id hebt kun je je persoonlijke rooster zien. Vanwege de corona-maatregelen zal het rooster van periode 1 (sept-okt) pas op 31 augustus definitief zijn. Voor die tijd kunnen er nog wijzigingen optreden

   

 • Heb je nog overige vragen over de opleiding

  Heb je nog overige vragen over de opleiding neem dan contact op met de Education Desk FNWI (de faculteit waar Informatica onder valt) via 020 - 525 7100 of sd-esc-science@uva.nl