Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Initiatieven

Het Chief Diversity Officer-team hecht aan transparantie. Daarom delen we graag welke initiatieven er zoal binnen de UvA lopen en attenderen we je op relevante evenementen en bijeenkomsten. Ook zullen we regelmatig een update geven over waar het Chief Diversity Officer-team zich mee bezighoudt. Wil je jouw evenement of bijeenkomst graag delen? Mail dan naar diversity@uva.nl.

Resultaten: 1 - 9 van 9
Resultaten: 1 - 9 van 9
 • Diversity Day 2020: Open workshops over diversiteit

  Het Chief Diversity Officer team nodigt studenten en medewerkers uit om rondom Diversity Day, op 6 oktober 2020, mee te doen met verschillende online workshops. Je kunt je opgeven voor de workshop ‘Diversiteit voor beginners’ of ‘Poëzie en schrijven’. Speciaal voor bestuursleden van studie- en studentenverenigingen is er een ‘Student Leadership Training’ van Our Bodies Our Voice en Good Lad Initiative.

 • Mentoringprogramma Meet Your Mentor

  Het Chief Diversity Officer (CDO) team start dit jaar met de werving van studenten en professionals voor een pilot van het nieuwe online mentoringprogramma Meet Your Mentor.

 • Workshops 2020

  Hier vind je de workshops van het Chief Diversity Officer Team. Deze workshops zijn gratis en open voor alle UvA-studenten en medewerkers van alle faculteiten. Deze workshops worden gegeven in samenwerking met ECHO Expertise Centrum Diversiteit , Stichting Our Bodies Our Voice en het Good Lad Initiative.

 • PC Hoofthuis UvA
  Diversiteit en Inclusie Community lunches

  Het Chief Diversity Officer team nodigt studenten en medewerkers van de UvA uit voor vijf Diversiteit & Inclusie lunches. We heten met name mensen welkom die zich bezig houden binnen de UvA met ‘cultural change’, inclusie, gelijkwaardigheid, dekolonisatie en bewustwording rondom diversiteits-gerelateerde onderwerpen. We willen de kennis en expertise van studenten en medewerkers samenbrengen en manieren vinden waarop we elkaar kunnen empoweren en steunen in het proces van verandering bij de UvA.

 • Week tegen Racisme: afgelast

  In het kader van de Europese Week tegen Racisme slaan SeSi Community Center van de HvA en het Chief Diversity Officer team van de UvA de handen ineen en verzorgen een week waarin je verschillende gastcolleges en workshops kunt bijwonen. Het programma is open voor studenten en medewerkers van de UvA en de HvA, en voor alle andere geïnteresseerden.

 • let me tell you
  Let me tell you expositie en workshops

  Het Roeterseiland wordt gebruikt door een mengelmoes van mensen met heel verschillende achtergronden en levensverhalen. Hoog tijd voor een mooie expositie met inclusiviteit als thema, voor studenten en PhD’s! We willen met dit project bevragen wat wel en niet zichtbaar is. De inclusieve verbeelding van verhalen op het Roeterseiland is vanaf 4 februari 2020 te zien in de Let me tell you expositie!

 • let me tell you
  Lancering blog team Chief Diversity Officer

  1 oktober is de blog van het Chief Diversity Officer-team gelanceerd. Op de blog schrijven Chief Diversity Officer Anne de Graaf en het CDO-team over hun bezigheden. Daarnaast vind je er achtergrondartikelen en een evenementenkalender.

 • Prijsuitreiking toegankelijkheid uva
  Wedstrijd 'Werk mee aan toegankelijkheid UvA'

  Wij willen dat meer jongeren de kans krijgen een academische opleiding te volgen. Om dat te realiseren, vroegen we onze studenten mee te denken over hoe we de UvA toegankelijker kunnen maken voor verschillende groepen en hun ideeën daarover in te sturen.

 • Prijsuitreiking toegankelijkheid uva
  Academic Diversity Program

  Academic Diversity Program is een mentorprogramma dat is opgericht door het superdiverse studentenplatform Amsterdam United en mede gefaciliteerd wordt door het Chief Diversity Officer team. Gedurende het studiejaar worden eerstejaarsstudenten ondersteund door ouderejaarsstudenten. Het programma streeft ernaar een plek te creëren waar studenten zich kunnen ontplooien en hun weg leren vinden op de UvA. Studenten worden daarom gekoppeld aan een ouderejaarsstudent die hen ondersteunt tijdens de eerste fase van hun academische studie.