Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Veelgestelde vragen over de start van het studiejaar 2021-2022

Interfacultaire Lerarenopleidingen

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor het onderwijs, en dus ook voor jou als student. Op deze pagina vind je informatie die relevant is voor aankomende en zittende studenten van de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO).

Algemene vragen

 • Gaat het onderwijs wel door in het studiejaar 2021-2022?

  Het onderwijs aan de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO) is kleinschalig en vindt vaak in kleine groepen plaats. Ons uitgangspunt is dan ook dat we in studiejaar 2021-2022 al het onderwijs weer fysiek kunnen aanbieden. Natuurlijk is dit afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Daarom kunnen de mogelijkheden voor fysiek onderwijs nog veranderen. In dat geval zullen de colleges online plaatsvinden, aangevuld met een aantal fysieke bijeenkomsten per semester. Maar we gaan er vooralsnog van uit dat er college wordt gegeven op de campus, waar we elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

 • Welke corona-maatregelen neemt de UvA op de Roeterseilandcampus?

  Wanneer je college op de campus hebt of een reservering voor een studieplek, kun je naar de campus komen. Om dit veilig te doen, zijn alle gebouwen en onderwijs- en studieruimtes ingericht op 1,5 meter en houden we ons aan een aantal afspraken. Ook vragen we je om zelf je verantwoordelijkheid te nemen bij het gebruik van de campus.

 • Gaan de introductiedagen voor nieuwe studenten op 26 en 27 augustus door?

  Ja die gaan door. De opleiding start altijd met twee introductiedagen, de startdagen genoemd. Deze staan ingepland op donderdag 26 en vrijdag 27 augustus 2021. Op dit moment is nog niet bekend of de startdagen fysiek of online zullen plaatsvinden. Hierover word je later geïnformeerd. Hou in ieder geval deze dagen vrij in je agenda, zodat je wel kan deelnemen aan deze dagen.

 • Wat kan ik verwachten op mijn stageschool qua coronasituatie?

  Alle middelbare scholen geven in principe weer fysiek onderwijs, soms in combinatie met online onderwijs. Hoe het een en ander precies is georganiseerd op de school waar jij stage loopt, hoor je van de contactpersonen van jouw school (meestal je werkplekbegeleider en/of de schoolopleider). De Interfacultaire Lerarenopleidingen hebben met alle scholen afgesproken dat stagelopen ondanks de coronamaatregelen goed mogelijk is; wel kan het zijn dat de stageactiviteiten iets anders zijn dan in een normale situatie.

 • Ik moet nu online gaan lesgeven. Word ik hierbij begeleid door de opleiding?

  Zeker weten. In de colleges zal aandacht gegeven worden aan hoe je online lesgeeft en wat hier allemaal bij komt kijken, zowel didactisch als vakinhoudelijk. Veel van de docenten op de Interfacultaire Lerarenopleidingen geven zelf ook les op een middelbare school, en weten dus uit eigen ervaring hoe het is om online onderwijs te geven.

Andere vragen

Staat je vraag er (nog) niet tussen? Kijk dan ook op de algemene pagina van de UvA met veelgestelde vragen over inschrijving en toelating. Of neem contact op met de onderwijsbalie van Pedagogische en Onderwijswetenschappen.