Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Stage

Interfacultaire Lerarenopleidingen

De helft van de studielast van de Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs (LVHO) bestaat uit een stage op een praktijkschool. Ook bij de minor Educatie en de Educatieve Module bestaat de helft van de opleiding uit een stage op een van de opleidingsscholen waarmee de ILO een samenwerking heeft. Deze stage loop je op een middelbare school in het voortgezet onderwijs.

Opleidingsscholen

De Interfacultaire Lerarenopleidingen hebben nauwe banden met een flink aantal opleidingsscholen in de regio's Amsterdam, Almere, West-Friesland en Noord-Holland-West. Via deze link is te zien waar de opleidingsscholen van de UvA zich bevinden.

Schoolopleiders en werkplekbegeleiders

De contactpersonen voor studenten op de opleidings- en praktijkscholen zijn doorgaans de schoolopleiders. Daarnaast word je begeleid door een werkplekbegeleider (WPB).

Schoolopleiders en werkplekbegeleiders kunnen op de volgende website informatie vinden die specifiek voor hen is bedoeld.

Eigen stageplek

In principe worden alle ILO-studenten die de opleiding met een stage volgen (dus niet met een baan) door het stagebureau op één van onze opleidingsscholen geplaats. Deze scholen zijn bekend met het programma van de opleiding en de werkplekbegeleiders zijn ervaren én opgeleid in het begeleiden van een leraar in opleiding. Er kan in sommige gevallen een uitzondering worden gemaakt.

Mocht je een eigen stageplek willen aandragen voor het invullen van het praktijkdeel, neem dan in eerste instantie zo snel mogelijk na je aanmelding contact op met de stagecoördinator. Je krijgt dan advies over de eisen waaraan een eigen stageplek moet voldoen. Bovendien hoeft het stagebureau dan niet onnodig voor jou op zoek te gaan naar een stageplek en hou je geen plek bezet voor een andere student.

Een eigen stageplek moet vervolgens via een officieel verzoek bij de examencommissie worden goedgekeurd. De commissie beoordeelt of de door jou voorgedragen plek voor de invulling van het praktijkdeel gebruikt mag worden óf dat je het praktijkdeel toch (deels) op één van onze opleidingsscholen moet doen. Dit verzoek kan je indienen via: aanvraagformulier eigen stageplek

Let op: dit verzoek moet zijn ontvangen vóór onderstaande data. Daarna zal je op één van de opleidingsscholen een stageplek toegewezen krijgen.

startmoment deadline indienen verzoek
september 10 mei
februari 10 november

Stagecoördinator

Heb je een vraag over je stage of over de stageplaatsing? Mail de stagecoördinator Mirte Engelhard, of neem telefonisch contact op via +31(0)6 3409 1476.

Disclaimer

Wijzigingen voorbehouden. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.