Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Academische kalender

Academische kalender

Interfacultaire Lerarenopleidingen

Het onderwijs van de ILO volgt het studiejaar van het voorgezet onderwijs, regio Noord. Deze loopt niet altijd gelijk met het academisch jaar van de Universiteit van Amsterdam.

Academische kalender van de ILO 

In Canvas vind je de inleverdeadlines voor studieonderdelen. In het online rooster (rooster.uva.nl) en in het Blokjesrooster vind je de schoolvakanties (o.a. herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie).

Startdagen

De opleiding begint met twee startdagen. Deze worden georganiseerd vóórafgaand aan het collegejaar. Hou hier dus rekening mee.
Indien je je voor de opleiding hebt aangemeld, ontvang je uiterlijk een maand voor aanvang van het collegejaar per -email meer informatie over de startdagen.

Vaste collegedag

  • Voor studenten die in september met de opleiding beginnen en die het volledige opleidingstraject volgen, is de vaste collegedag op de ILO steeds op donderdag. De eerste reguliere collegedag is de eerste donderdag van september.
  • Voor studenten die in februari met de opleiding beginnen en die het volledige opleidingstraject volgen, is de vaste collegedag op de ILO steeds op dinsdag. De eerste reguliere collegedag is de eerste dinsdag van februari.
  • Stroom je halverwege  de masteropleiding in? Dan volg je college op de ‘andere’ collegedag (dinsdag/donderdag). Je vakdidacticus zal je hierover informeren.
  • Deeltijdstudenten wisselen tussen het tweede enhet derde semester van vaste collegedag (van dinsdag naar donderdag of van donderdag naar dinsdag).

Academische kalender van de UvA

Via onderstaande link kun je de academische kalender van de UvA bekijken.

Academische kalender van de UvA