Marcel Levi, voormalig AMC-bestuursvoorzitter en nu voorzitter van NWO en hoogleraar Geneeskunde aan de UvA, is te gast in het nieuwe seizoen van College Tour. In College Tour interviewen studenten onder leiding van presentator Twan Huys bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied. De opnames van de aflevering met Levi zijn op vrijdag 14 mei in de Aula van de UvA. Ben je student en wil je kans maken om erbij te zijn, meld je dan nu aan.

De opnames vinden plaats op vrijdag 14 mei, tussen 11.30 en 15.30 uur. Die tijd moet je in je agenda reserveren als je je aanmeldt.

Vanwege de coronabeperkingen mogen slechts 30 studenten de opnames bijwonen. De coronarichtlijnen worden strikt gevolgd en de aanwezigen moeten voorafgaand een coronatest doen (=verplicht). Het team van College Tour selecteert de studenten die erbij mogen zijn, op basis van de ingezonden vragen.

De uitzending van het interview met Levi is op dinsdag 18 mei, om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Portret Marcel Levi
Fotograaf: Jeroen Oerlemans

Over Marcel Levi

Na een indrukwekkende loopbaan als arts, hoogleraar en ziekenhuisdirecteur in Nederland vertrekt Levi begin 2017 naar Londen om daar leiding te geven aan diverse ziekenhuizen van de University College London Hospitals. Tijdens de coronacrisis is hij in die positie uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde en gewaardeerde stem in het coronadebat. Sinds deze maand is Levi terug in Nederland, als voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en als hoogleraar Geneeskunde aan de UvA.