Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Diversity Day 2020: Open workshops over diversiteit

Open voor alle UvA-studenten en medewerkers in de week van 5 t/m 9 oktober 2020

Het Chief Diversity Officer team nodigt studenten en medewerkers uit om rondom Diversity Day, op 6 oktober 2020, mee te doen met verschillende online workshops. Je kunt je opgeven voor de workshop ‘Diversiteit voor beginners’ of ‘Poëzie en schrijven’. Speciaal voor bestuursleden van studie- en studentenverenigingen is er een ‘Student Leadership Training’ van Our Bodies Our Voice en Good Lad Initiative.

Diversity Day

Het coronavirus heeft een grote impact op studenten en medewerkers. We bevinden ons in een moeilijke periode, waarin structurele ongelijkheden worden versterkt en zichtbaarder worden, dus acties die saamhorigheid en verbondenheid bevorderen zijn nu belangrijker dan ooit. Het motto van Diversity Day 2020, op 6 oktober 2020, is: 'Jezelf zijn werkt'. Diversity Day wordt altijd op de eerste dinsdag van oktober gehouden. In Nederland wordt dit initiatief georganiseerd door de organisatie Diversiteit in Bedrijf, in samenwerking met verschillende bedrijven, gemeenten en overheidsinstanties.

Dit jaar vraagt Diversity Day om flexibiliteit en nóg meer creativiteit dan normaal, aangezien we momenteel voornamelijk met online  leeromgevingen werken. Daarom organiseert het team van de Chief Diversity Officer van de UvA in de week van 5 t/m 9 oktober 2020 verschillende online workshops die openstaan voor alle studenten en medewerkers van de UvA. Tijdens het academisch jaar 2020-2021 zullen we online nog meer open workshops organiseren.

Workshop Diversiteit 101

  • Op dinsdag 6 oktober van 14:30-16:00 uur en op woensdag 7 oktober van 10:30-12:00 uur 
  • Via Zoom 
  • Workshopleiders: Alfrida Martis  en Janissa Jacobs
  • Taal: Engels 

Over de workshop Diversiteit 101

Een inleidende training over diversiteit, inclusie en intersectionaliteit. Je maakt kennis met verschillende thema's, kaders en theorieën op het gebied van diversiteit en doet zo de nodige basiskennis op om met meer kennis van zaken over diversiteit te kunnen praten. Thema's die aan bod komen zijn onder meer impliciete vooroordelen, ‘best practices’, bondgenootschap, machtsdynamiek en diversiteitsgeletterdheid.

Aanmelden

De workshop is helaas vol.

Workshop Poëzie en schrijven

  • Op maandag 5 oktober van 14.30-16.00 uur en op vrijdag 9 oktober van 10.30-12.00 uur
  • Via Zoom 
  • Maximaal 15 deelnemers per workshop.
  • Workshopleiders: Alfrida Martis  en Janissa Jacobs
  • Taal: Engels 

Over de workshop Poëzie en schrijven

Een workshop over poëzie voor diversiteit en inclusie. De deelnemers worden aangemoedigd poëzie en creatief schrijven te gebruiken als uitingsvorm voor kritiek op racisme en discriminatie en als een bron van genezing. Bij creatief schrijven zijn er geen regels, dus deze workshop gaat over verhalen delen en je stem laten horen.

Aanmelden

‘Student leadership training’ door Our Bodies Our Voice en Good Lad Initiative

Speciaal voor bestuursleden van studie- en studentenverenigingen bieden Our Bodies Our Voice en Good Lad Initiative op 7 oktober een workshop aan. Bekijk hier alle informatie in het Engels en meld je aan.