Met ingang van maandag 10 mei gaan de versoepelingen in voor het onderwijs van de FNWI. Om de start van het (beperkt) on campus onderwijs voor iedereen mogelijk te maken en de docenten de tijd te geven zich goed voor te bereiden, is er voor deze datum gekozen.

Zowel studenten als medewerkers zijn hierover geïnformeerd. In dit bericht lees je wat deze versoepelingen inhouden.

Wat kan er weer?

• De faculteit streeft ernaar om voor elke student ten minste één dag per week onderwijs on campus aan te bieden. Dat betekent dus terug naar de situatie zoals die was voor de lockdown afgelopen december.
  • De ingangsdatum van de versoepelingen voor het onderwijs van de FNWI is maandag 10 mei 2021.
  • De algemene regels blijven van kracht: houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje en blijf thuis wanneer je klachten hebt (en laat je dan testen door de GGD).

Wat kan er straks niet?

• Het blijft zo dat nog steeds maar een beperkt aantal mensen tegelijk in het gebouw mag zijn. Doordat we onderwijs aanbieden, is het slechts zeer beperkt  mogelijk ook nog andere activiteiten in het gebouw toe te staan.
  • Dit betekent dat -anders dan in de eerdere UvA corona updates heeft gestaan- bij ons alleen onderwijs dat in het rooster staat in het gebouw mogelijk is. Overige activiteiten zoals een-op-een (scriptie)begeleiding, en bijeenkomsten zoals vergaderingen blijven in principe online. Studieverenigingen krijgen ruimte om on campus activiteiten te organiseren met een beperkte omvang en duidelijk gerelateerd aan het onderwijs. Ook kunnen bestuursleden van studieverenigingen op afspraak met twee tegelijk in de bestuurskamer vergaderen.
  • Voor medewerkers betekent dit dat thuiswerken de norm is en blijft. Zo maken we mogelijk dat anderen noodzakelijk werk in het gebouw kunnen doen en studenten onderwijs kunnen volgen. In overleg met de leidinggevende kan worden besloten of werkzaamheden deels op de campus kunnen worden uitgevoerd.

Zelftesten zijn beschikbaar, niet verplicht

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het gratis beschikbaar stellen van zelftesten voor studenten en medewerkers. Vanaf eind april zijn in elk geval twee testen per persoon per week beschikbaar zijn. Alle informatie rondom zelftesten bij de UvA staat op de ‘Gezondheid en preventie’-pagina.

Hoe zit het met de avondklok?

De avondklok is vanaf woensdag 28 april opgeheven. Dat betekent dat sommige van onze gebouwen weer langer openblijven. Je vindt de meest actuele openingstijden van de FNWI gebouwen hier.

En het volgend collegejaar?
In het nieuwe academische jaar, na de zomer, verwachten wij dat we onderwijs kunnen geven zonder beperkingen. We werken hard aan de voorbereidingen en vragen iedereen om dan ook gewoon weer naar Amsterdam te komen om fysiek onderwijs te volgen. Uiteraard is dat onder voorbehoud: de ontwikkeling van de pandemie is en blijft onvoorspelbaar.

Vragen?

Bekijk de informatie en veelgestelde vragen (FAQ's)  of mail naar coronavragen@uva.nl