For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Asafier

Studievereniging Arabisch en Midden-Oostenstudies

Studievereniging Asafier

Studievereniging Asafier wordt bestuurd door studenten Arabisch en Midden-Oostenstudies, die activiteiten organiseren voor medestudenten en andere geinteresseerden. Deze variĆ«ren van borrels en filmavonden tot lezingen en studiereizen. Tevens behartigt de vereniging belangen van haar leden met betrekking tot studiegerelateerde zaken. Kijk op de Facebook-pagina voor meer informatie en events.

Events

Naast de studievereniging zijn er in Amsterdam diverse instellingen die zich op de Arabische wereld richten en die regelmatig interessante evenementen organiseren. Aankondigingen en uitnodigingen hiervoor worden verzameld op de Facebook-pagina van Amsterdam Midden-Oosten Studies.

ZemZem

Drie keer per jaar verschijnt ZemZem, een tijdschrift over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de islam. ZemZem werkt doorgaans met een thema, bijvoorbeeld revolutionaire kunst, godsdienstvrijheid of het Ottomaanse Rijk. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld series, boekbesprekingen en columns in te vinden. 

AMCES

De meeste UvA-lezingen en debatten over het Midden-Oosten worden georganiseerd door het Amsterdam Centre for Middle Eastern Studies. AMCES is het onderzoekscentrum voor alle wetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam die zich met het Midden-Oosten of Noord-Afrika bezighouden. ACMES wordt bestuurd vanaf de opleiding Arabisch, dus je blijft vanzelf goed op de hoogte van de activiteiten.