Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

'Er mogen hier in het Europees Parlement wel wat meer dokters rondlopen!'

Zineb Ez-Zaitouni

Zineb Ez-Zaitouni doet een heel andere soort stage, namelijk in het Europees Parlement. Zij volgt vijf maanden lang het zgn. Schuman traineeship bij het Europees Parlement.

De Schumanstages zijn betaalde stages in een van de officiële werkplaatsen van het Europees Parlement – Brussel, Luxemburg en Straatsburg.

Zineb: "Het is een ontzettend leuke en waardevolle stage. Zeker goed om van dichtbij mee te maken hoe op politiek en Europees niveau over (publieke) gezondheidsonderwerpen wordt gediscussieerd en besloten. Het is niet een standaard stage, maar als je als student met een brede interesse bijvoorbeeld je wachttijd goed wil benutten en een bijzondere ervaring wil opdoen, dan kan ik het je van harte aanbevelen.

De afgelopen maanden - 1 maart tot en met 31 juli - heb ik met veel plezier deze stage gelopen in het Europees Parlement bij het secretariaat-generaal “Internal Policies - Special Committee on Beating Cancer”.
Het was ontzettend leuk, want ik kreeg veel verschillende taken en opdrachten. Het heeft mij veel inzicht gegeven in de besluitvorming rond gezondheidsonderwerpen op politiek en Europees niveau.

Mocht je in de wachttijd van jouw coschappen of na de coschappen jouw horizon willen verbreden, overweeg dan de Schuman traineeship!
Kijk voor meer informatie over toekomstige Schuman traineeships en hoe je kunt solliciteren op de volgende links:

Zineb Ez-Zaitouni
AIOS Reumatologie