Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

‘Door bestuursjaar leerde ik onder hoge druk te presteren’

Voor Sieske Boers (23) werd haar wachttijd van een half jaar uiteindelijk een stuk langer. In eerste instantie omdat ze die zelf verlengd had, maar vervolgens door onduidelijkheden omtrent de nieuwe master en uitstel van loting. Met daarbovenop vertraging door Corona. In september start zij daarom met de master ‘health care management’ via de Erasmus Universiteit Rotterdam.

'Ik heb eerst een paar maanden gereisd in Zuid-Amerika en daarna een bestuursjaar bij de studentenroeivereniging gedaan. In november 2019 heb ik me weer ingeschreven maar de loting werd steeds uitgesteld. In februari 2020 kreeg ik een bericht dat ik toch in de nieuwe master kwam en nog niet kon starten. Ik baalde daar enorm van. Als ik had geweten dat het zo lang zou duren, was ik dat bestuursjaar waarschijnlijk niet ingegaan en had me eerder ingeschreven. De onduidelijkheid over de startdatum van de master geneeskunde leverde me stress op. Nu ik weer een plan heb, namelijk starten met de master health care management, gaat het beter. Het lijkt erop dat ik die master niet kan afmaken, maar ik heb erg veel zin om weer te gaan studeren omdat het al zo lang geleden is.  

Al met al ben ik wel ontzettend blij dat ik ben gaan reizen en een bestuursjaar heb gedaan. Voor mij was het doen van managementgerelateerde taken het meest leerzame. En het werken onder hoge druk en vermoeidheid. Door het reizen ben ik zelfstandiger geworden en zelfverzekerder. Ik weet nu dat ik me in een andere cultuur kan redden en makkelijk nieuwe vrienden maak. Ik kan het iedereen aanraden er even tussenuit te gaan!'