Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Ervaringsverhalen

Wachttijd Geneeskunde

Lees wat andere studenten deden tijdens hun wachttijd.

Resultaten: 1 - 14 van 14
Resultaten: 1 - 14 van 14
 • 'Er mogen hier in het Europees Parlement wel wat meer dokters rondlopen!'

  Zineb Ez-Zaitouni doet een heel andere soort stage, namelijk in het Europees Parlement. Zij volgt vijf maanden lang het zgn. Schuman traineeship bij het Europees Parlement.

 • ‘Ik weet nu dat ik huisarts wil worden’

  Laura de Vries (25) viel in de nominaal regeling maar koos zelf voor een wachttijd. 'Ik raad iedereen aan een leuke baan te zoeken. Je verdient geld en het brengt je veel op persoonlijk vlak.'

 • 'Ik sta veel sterker in mijn schoenen nu’

  In de acht maanden wachttijd die Berend Slootman (24) had, zat hij niet stil. Hij werkte op de polikliniek anesthesie en op de Intensive Care in het OLVG bij een dataproject. Daarnaast deed hij een bestuursjaar bij de studentenroeivereniging.

 • ‘Het is niet per se goed alles in sneltreinvaart te doorlopen’

  Elise Langedijk (25) wilde zo snel mogelijk haar studie doorlopen. Maar het jaartje wachttijd dat ze had ingecalculeerd werd zo’n anderhalf jaar door een hertentamen. Ze baalde enorm. Toch kijkt ze terug op een nuttige tijd die haar veel bracht.

 • ‘Ga uit je comfortzone’

  Dirk Erdmann (23) dacht aanvankelijk zijn wachttijd met reizen en werken in te vullen. Hij zocht naar een baantje als doktersassistent, maar ontdekte al snel dat hij meer verantwoordelijkheden wilde en belandde in de consultancy.

 • ‘Ga iets doen waar je zelf achter staat’

  Sam de Joode (22) werkte in zijn wachttijd bij een huisarts als doktersassistent. Daarna wilde hij toch nog wat vrije tijd, dus verlengde hij zijn wachttijd tot een jaar om te gaan reizen met vrienden. 'Ik vond het prettig m’n coschappen in te gaan met ervaring in patiëntencontact.'

 • ‘Doe vrijwilligerswerk om een betere arts te worden!’

  Ayla Bouwman (23) verlengde zelf haar wachttijd van acht maanden naar twee jaar. Ze deed een eenjarige master Global Health in Maastricht, een studie in Nieuw-Zeeland en een bestuursjaar bij studentenvereniging IFMSA-NL.

 • ‘Die wachttijd is er nou eenmaal, dus maak er het beste van’

  Voor Denise de Gruijter (24) was de wachttijd van een jaar een periode om ten volle te benutten. “Ik ben geen type om niks te doen. Ik wilde op mijn wachttijd terug kunnen kijken en denken ‘ik heb mezelf ontwikkeld, met kennis die ik al had en met nieuw opgedane inzichten’.

 • ‘Door bestuursjaar leerde ik onder hoge druk te presteren’

  Voor Sieske Boers (23) werd haar wachttijd van een half jaar uiteindelijk een stuk langer. In eerste instantie omdat ze die zelf verlengd had, maar vervolgens door onduidelijkheden omtrent de nieuwe master en uitstel van loting. Met daarbovenop vertraging door Corona. In september start zij daarom met de master ‘health care management’ via de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 • ‘Ga direct over tot actie!’

  De wachttijd van Mette Tebbens (25) was veertien maanden. Zij keek er al jaren naar uit om te reizen en heeft het geluk gehad dit nog net voor de coronacrisis te kunnen doen. Ondanks dat voelde het voor haar wel beknellend dat ze niet eerder met de master kon beginnen.

 • ‘Het is leuk je op een andere manier te onderscheiden’

  'Ik had een wachttijd van tien maanden, maar heb er zelf twee jaar van gemaakt,” vertelt Els Hovinga (24). “Ik was achttien toen ik begon, dus nog vrij jong, en ik wilde graag nog een andere bachelor doen.'

 • ‘Ik weet nu dat ik meer wil zijn dan alleen dokter’

  Volgens Maartje Lendemeijer (26) kun je de wachttijd voornamelijk zien als tijd voor jezelf. Tijd waarin jij weer de touwtjes in handen hebt en waarin je niet ‘geleefd’ wordt door co-schappen. Zij maakte van haar wachttijd van negen maanden dan ook bewust een langer traject van een jaar.

 • ‘Door wachttijd ben ik er communicatief op vooruit gegaan’

  Volgens Joanneke Ringia (22) is de wachttijd heel nuttig. Zij verlengde deze dan ook vrijwillig van zes maanden naar tien om te werken en reizen. 'Er zijn nog zoveel andere ervaringen op te doen naast geneeskunde.'

 • ‘Het lijkt misschien lang, maar je kunt er zo veel uithalen’

  In eerste instantie deed Franka Meijer (24) mee aan de nominaal regeling, maar op het laatste moment koos zij toch zelf voor een wachttijd. Ze werkte een half jaar op de poli interne en reisde vervolgens twee maanden door Indonesië.