Blijf mentaal gezond in Coronatijd

Corona heeft ons nog altijd in zijn greep en de maatregelen kunnen grote invloed hebben op hoe je voelt. Blijf er niet mee rondlopen. De UvA en Amsterdam UMC bieden hulp, zowel praktisch als mentaal.

Concentratieverlies, sombere en negatieve gedachtes, eenzaamheid of zorgen over je studie en toekomst. Herken je je hierin? Je bent niet de enige. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat heel veel studenten met deze gevoelens en gedachtes rondlopen.

Hulp vanuit UvA en Amsterdam UMC

In het overzicht vind je verschillende services die de UvA en Amsterdam UMC bieden om je te ondersteunen. Denk aan (gratis) online trainingen en workshops rondom je mentale gezondheid, thuisstuderen en omgaan met stress. Ook vind je er contactgegevens van mensen waar je laagdrempelig mee in gesprek kunt: een studieadviseur, studentenpsycholoog of studentenarts bijvoorbeeld. Uiteraard kun je hier ook gebruik van maken als je tegen zaken aanloopt die niet coronagerelateerd zijn. Dus schroom niet en neem contact op, je bent niet alleen.

Ook op UvA.nl vind je een overzicht van initatieven en hulp voor studenten.