Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Aanvragen voorzieningen bij (her-) tentamen

UvA Economie en Bedrijfskunde
Tentamenvoorzieningen functiebeperking

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte en ervaar je hierdoor problemen bij je studie? Dan kan UvA Economie en Bedrijfskunde je ondersteuning bieden in de vorm van extra voorzieningen.

Voorzieningen

Om in aanmerking te komen voor voorzieningen tijdens je toetsen en (her-) tentamens moet je deze eerst aanvragen. Hoe je dat doet vind je hieronder.

 • Aanvragen voorzieningen

  Toekenning voorziening

  De studentendecaan kent voorzieningen toe.

  • In het geval van dyslexie hoef je alleen je dyslexierapport te uploaden.
  • In alle andere gevallen dien je een afspraak te maken met een studentendecaan.

  Zorg ervoor dat je uiterlijk twee weken vóór de eerste toets de bevestiging van de studentendecaan hebt ontvangen. Zo weet je zeker dat je voorzieningen op tijd zijn geregeld.

  Voorziening gekoppeld aan vakaanmelding

  Als je je hebt aangemeld voor een vak, ben je automatisch aangemeld voor het tentamen én het hertentamen. Dit geldt ook voor de voorzieningen die je toegekend hebt gekregen. Kijk voor meer informatie op vakaanmelding

  Als je een voldoende hebt gehaald voor het reguliere tentamen en je toch wilt deelnemen aan het hertentamen moet je ervoor zorgen dat je je uiterlijk twee weken vóór het hertentamen aanmeldt bij de onderwijsbalie. In dat geval wordt de voorziening op tijd voor je geregeld.

 • Gebruik maken van de voorziening

  De toegekende voorzieningen gelden voor:

  • Toetsen die je maakt in de periode waarvoor de voorziening is toegekend;
  • Toetsen van vakken die je volgt bij UvA Economie en Bedrijfskunde. Indien je ook vakken volgt bij een andere opleiding of universiteit, informeer dan daar hoe je van de voorziening gebruik kunt maken.

  Welke voorzieningen kunnen worden toegekend?

  1. Extra tijd bij tentamens

  • Voor tentamens tot 2 uur geldt een extra tijd van 15 minuten.
  • Voor tentamens van 2 uur of langer geldt een extra tijd van 30 minuten.
  • Het tentamen wordt gemaakt in de reguliere tentamenzaal op de reguliere tijd.
  • De extra tijd vindt na het tentamen plaats. Alleen bij tentamens die op de Roeterseilandcampus (REC) zijn en tot 22:00 duren, vindt de extra tijd voor het tentamen plaats.

  2. Vergroot tentamenblad

  Als je recht hebt op een vergroot tentamenblad (A3 in plaats van A4), krijg je deze voorziening in de reguliere tentamenzaal op de reguliere tijd. Meld voor aanvang van het tentamen bij de examinator dat je recht hebt op een vergroot tentamenblad.

  3. Laptop

  Als je recht hebt op gebruik van een laptop, dan maak je het tentamen op een andere locatie dan de reguliere tentamenlocatie. Het tentamen vindt dan wel plaats op dezelfde datum en tijd. Twee weken voor aanvang van het tentamen krijg je van Assessment Services een mail met daarin de tentamenlocatie.

  4. Maatwerk

  In sommige gevallen is maatwerk nodig, waarbij er speciale voorzieningen gelden. In het gesprek met de studentendecaan kan besproken worden wat er voor jou mogelijk is.

 • Gebruik maken van de extra tijd-voorziening bij online tentamens

  Uitvoering extra tijd bij online tentamens

  Studenten met een geregistreerde extra tijd-voorziening krijgen automatisch extra tijd bij hun online tentamen. Proctorio heeft geen invloed op de extra tijd voorziening.

  Voorwaarden

  • De extra tijd voorziening is toegekend door de studentendecaan. 
  • Studenten die reeds in het bezit zijn van een extra tijd voorziening hoeven deze niet opnieuw aan te vragen voor online tentamens.

  Heb je nog geen voorziening? Zie aanvragen voorzieningen. Om zeker te zijn van extra tijd bij je (online) tentamen dien je uiterlijk 2 weken voor de toets de bevestiging van de decaan te hebben ontvangen.

  Hoeveel extra tijd krijg ik?

  • Voor tentamens tot 2 uur geldt een extra tijd van 15 minuten.
  • Voor tentamens van 2 uur of langer  geldt een extra tijd van 30 minuten.
  • De extra tijd vindt aansluitend aan de reguliere tijd plaats.

  De toegekende voorzieningen gelden voor:

  • Toetsen die je maakt in de periode waarvoor de extra tijd voorziening is toegekend door de studentendecaan;
  • Toetsen van online vakken die je volgt bij UvA Economie en Bedrijfskunde. Indien je ook vakken volgt bij een andere opleiding of universiteit, informeer dan daar naar hoe je van de voorziening gebruik kunt maken.
 • Afmelden voor de voorziening

  Als je gebruik maakt van de voorziening vergroot tentamenblad, laptop of maatwerk, dan geldt de afmeldingsregel. Als je niet deelneemt aan een (deel-) tentamen, zorg er dan voor dat je je uiterlijk 48 uur voor het tentamen afmeldt voor de extra voorziening bij Assessment Services.

  Als je je niet op tijd afmeldt kun je geen gebruik meer maken van voorzieningen bij het eerstvolgende toetsingsonderdeel van het betreffende vak. Als je je niet op tijd hebt kunnen afmelden door persoonlijke omstandigheden, neem dan contact op met de studieadviseur.

 • Verdere ondersteuning

  Je kunt bij een studieadviseur terecht voor informatie over de mogelijkheden die UvA Economie en Bedrijfskunde biedt op het gebied van extra voorzieningen en verdere ondersteuning. Daarnaast kunnen zij je helpen bij het maken van een goede planning.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst even in onze FAQ.