De uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) zijn vorige week bekend gemaakt. De overall waardering van de opleidingen is goed. Op de specifieke thema’s scoren de opleidingen voldoende tot goed. De opleiding gaat na de zomer met studentvertegenwoordigers in gesprek om lessen te trekken en afspraken te maken over wat er nog verbeterd kan worden.

Bachelor Geneeskunde
In de bachelor geneeskunde is de waardering voor docenten is, net als in voorgaande jaren, hoog. De onderwerpen beroepspraktijk, studiebegeleiding en toetsing/beoordeling scoren relatief laag en vragen om aandacht.

Master Geneeskunde
Bij de masteropleiding is aansluiting bij de beroepspraktijk het hoogst scorende thema. Toetsing en beoordeling scoort relatief laag, een onderwerp waar bij de nieuwe master Epicurus veel aandacht naar uitgaat.

Medische Informatiekunde
Zowel de bachelor- als masteropleiding Medische Informatiekunde scoren op alle aandachtsgebieden zeer goed, met een gemiddelde score van 8,3 en gemiddelden boven alle UvA-gemiddelden. Dit is te danken aan de inzet van alle docenten, waarbij de inzet van de junior docenten niet onvermeld mag blijven.

De NSE kent dit jaar een andere opzet dan voorgaande jaren. De vragenlijst is grondig herzien waardoor vergelijking met voorgaande jaren niet goed mogelijk is. Natuurlijk zorgen ook de omstandigheden van de coronacrisis voor uitkomsten die vergelijking met het verleden belemmeren.

In bijgaand overzicht zie je de belangrijkste resultaten van onze opleidingen.

Je kunt via het NSE dashboard zelf meer details bekijken.