Vast aanbod van de faculteit Geneeskunde

Hieronder kan je het vaste aanbod op de faculteit Geneeskunde terugvinden.

Bachelor Geneeskunde

Onderstaande studieonderdelen kunnen in de bachelor Geneeskunde in het Buitenland gevolgd worden. Mocht je hier meer over willen weten? Raadpleeg de brochure Studeren in het Buitenland.

• Intra- en extramurale stage in Suriname
  • Epicurus Elective track:  “Global Health in context: Sri Lanka” by department of Global Health. (max. 10 students)

Master Geneeskunde

Coschap Kindergeneeskunde in Antwerpen

Je wordt voor dit coschap ingedeeld bij de loting van de coschappenpakketten bij aanvang van de Master Geneeskunde. De informatie over de plekken kun je in de documenten hieronder teruglezen. Lees meer over het coschap Kindergeneeskunde in Antwerpen.

Informatie Coschap Kindergeneeskunde Antwerpen

Coschap Ontwikkelingslanden (COWL)

Tijdens het coschap Ontwikkelingslanden maak je kennis met de manier van werken in die landen. Je krijgt inzicht in de problematiek, de mogelijkheden en de beperkingen van de gezondheidszorg en geneeskunde aldaar. Momenteel zijn er plaatsen beschikbaar bij ziekenhuizen in Tanzania en Malawi. Het coschap vindt plaats in één van de ziekenhuizen waarmee het AMC een contract heeft afgesloten. Je werkt onder supervisie van een (meestal) westerse arts ter plaatse. Meer weten? Lees de infobrochure COWL hieronder.

De lotingsprocedure vind je hier.

Infobrochure COWL

Ben je al ingeloot? Lees de praktische informatie voor vertrek door om goed voorbereid aan je coschap te beginnen.