Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Oriënteren

Bedenk wat je in het buitenland wilt

 • Kijk wat voor mogelijkheden er zijn binnen jouw studiefase. Hieronder kan je de brochures en het stappenplan terugvinden per opleiding. 
 • Lees verslagen van andere studenten op de Intranetpagina van het AMC onder ‘Studeren in het Buitenland: Ervaringsverslagen.’ Dit kan je al een heel eind op weg helpen.
 • Spreek artsen en docenten aan; wellicht hebben zij leuke partners in het Buitenland
 • www.wilweg.nl van Nuffic bevat veel landeninformatie.
 • Maak een afspraak bij het International Office AMC.

 

Vooruitzichten mogelijkheden buitenland studiejaar 2021-2022

Individuele stages en afstudeerprojecten in het buitenland worden niet geschrapt in het academische jaar 2021-2022. Het organiseren van een studieonderdeel in het buitenland is mogelijk onder voorwaarde:

 • Er moet een positief reisadvies (code groen of geel) gelden voor het betreffende land waar de stage plaatsvindt.

De reden is dat de UvA niet aan de zorgplicht en verzekeringsdekking kan voldoen als dat niet zo is. In dit stappenplan vind je de nodige informatie hoe je studieonderdeel te organiseren in het buitenland.

 

Checklist

Om je goed voor te bereiden op je buitenlandervaring, heeft het International Office een checklist voor je samengesteld met de belangrijkste zaken die je moet regelen. Je kan hem hier downloaden. Gebruik deze checklist in je oriënterende fase en je voorbereidende fase, maar kijk ook even na terugkomst of je alles netjes afgehandeld hebt.

Bachelor geneeskunde

Wanneer kun je naar het buitenland?

 • In het eerste jaar van de bachelor kan je tijdens de Intra- en Extramurale stage naar Suriname. Deze stage duurt 4 weken.
 • In het tweede jaar kun je keuzeonderwijs volgen aan een buitenlandse universiteit of kun je solliciteren voor een plek in de keuzetrack Global Health.
 • In het kader van de bachelorthesis is het mogelijk in het derde jaar een periode in het buitenland door te brengen.
 • Op Buitenlandportal van de UvA vind je informatie over internationale mogelijkheden die de Universiteit van Amsterdam faciliteert, zoals het Global Exchange Program en summer schools.

Lees in onderstaande brochure uitgebreid terug wat de mogelijkheden in de bachelor zijn:

Master Geneeskunde

Wanneer kun je naar het buitenland?

Tijdens de master krijg je de gelegenheid een of meer coschappen en de wetenschappelijke stage in het buitenland te doen:

 • In het 1e jaar van de master na het coschap Interne Geneeskunde is het mogelijk het coschap Kindergeneeskunde in Brussel en Antwerpen te doen. Het coschap duurt 8 weken.
 • In het tweede jaar kan je het coschap Sociale Geneeskunde in het buitenland lopen, mits je een goed plan kan voorleggen aan de coördinator.
 • In het 3e jaar kun je je keuzeonderwijs in het buitenland doen. Je kunt je aanmelden voor het coassistentschap Ontwikkelingslanden Je mag onder strikte voorwaarden ook zelf een coschap regelen.
 • In het 3e jaar kun je ook de wetenschappelijke stage in het buitenland doen. Uitzonderlijk is het mogelijk de Semi-arts stage in het buitenland te lopen. 

Lees in onderstaande brochure uitgebreid terug wat de mogelijkheden in de Master Geneeskunde zijn:

Denk je erover na mee te loten voor het Coschap Ontwikkelingslanden? Lees hier verder!

Keuzeonderwijs

Als je solliciteert naar een plaats in het buitenland is het handig de Engelstalige beschrijving van de keuzecoschappen of de wetenschappelijke stage mee te sturen.

Wetenschappelijke stage

Hoe je e.e.a. kunt organiseren lees je in onderstaande brochure.

Bachelor en Master Medische informatiekunde/Medical Informatics

Wanneer kun je naar het buitenland?

 • In het 3e jaar van de bachelor kun je je bachelorthesis in het buitenland doen.
 • In het 1e jaar van de master is het mogelijk het om beide Internships in het buitenland te lopen.
 • In het 2e jaar van de master kun je het Scientific Research Project in het buitenland doen. ​

Lees in onderstaande brochure uitgebreid terug wat de mogelijkheden zijn in de Bachelor en Master Medische informatiekunde.

Checklist

Om je goed voor te bereiden op je buitenlandervaring, heeft het International Office een checklist voor je samengesteld met de belangrijkste zaken die je moet regelen. Gebruik deze checklist in je oriënterende fase en je voorbereidende fase, maar kijk ook even na terugkomst of je alles netjes afgehandeld hebt.

Stappenplan

Wil je er zeker van zijn dat je geen stappen overslaat? Daar kan het stappenplan je wellicht bij helpen.