Studeren en Corona 2021-2022

Sinds 17 januari mag het onderwijs weer fysiek plaatsvinden met een maximale groepsgrootte van 75 studenten per ruimte. Voor tentamens geldt er geen maximum aantal studenten. Houd je rooster en Canvas in de gaten voor de actuele situatie per vak.

Mondkapjes

Een van de grootste veranderingen is de uitgebreide mondkapjesplicht: niet alleen meer tijdens het rondlopen, maar ook als je zit, dus tijdens colleges. Het kapje mag af als dat nodig is om onderwijs te kunnen volgen of verzorgen. Het advies is om geen stoffen mondkapje te dragen, maar een wegwerpmasker, liefst van type2.

Dit zijn de regels die gelden sinds 17 januari:

• Er is fysiek onderwijs met een maximum van 75 personen per ruimte.
  • Je draagt altijd een mondkapje ook als je zit. Het kapje mag alleen af als dat noodzakelijk is om het onderwijs te kunnen volgen of verzorgen.
  • Geplande tentamens gaan fysiek door. We zorgen dat er voldoende afstand gehouden kan worden bij het naar binnen en buiten gaan, in de zaal en in de gangen.
  • Geef elkaar de ruimte waar dat kan.
  • De Medische bibliotheek (met een maximum van 75 studenten) en studieruimtes zijn open voor diegenen die ervoor of erna fysiek onderwijs hebben op locatie. Of voor diegenen die thuis geen goede studeerplek hebben.
  • Je doet twee keer per week een zelftest. Je kunt de zelftesten afhalen bij de MFAS-kamer of ze zijn te bestellen via zelftestonderwijs.nl.
  • Een positieve uitslag dien je te melden via de DSSD.
  • Je gebruikt de studenten-ingang bij het J gebouw (en dus NIET de M01 badge-ingang of de patiënt-ingang naar de parkeergarage).
  • Je blijft in het studentengebied en je komt niet in het ziekenhuis in (en dus ook NIET op Voetenplein/AH To go).

Goed geventileerd

Alle (onderwijs) ruimten voldoen ruimschoots aan de eisen die gelden voor luchtbehandeling. Dat was vóór Corona zo en dat is nog steeds zo. Lees meer over de normen voor luchtbehandeling van het RIVM.

Mentaal gezond in Coronatijd

Blijf niet rondlopen met klachten; de UvA en Amsterdam UMC bieden hulp.