Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

n studiejaar 2021-2022 zullen in bachelor jaar 3 twee interprofessionele pilots starten. Voor deze pilots zoeken we 24 geneeskunde studenten die hieraan zouden willen deelnemen. Deelname aan de pilots geeft vrijstelling voor het reguliere IPE onderwijs. Het gaat om twee pilots.

Pilot 1. Consultatie fysiotherapie / geneeskunde: acht studenten geneeskunde

  • In deze pilot werk je samen met fysiotherapiestudenten, deze studenten zitten in hun laatste jaar van de opleiding en doen hun laatste stage. De opdracht is om elkaar te consulteren over complexe zorgvragen uit de praktijk/het blokonderwijs. Jullie hebben hierbij zelf de regie, binnen de kaders van de opdracht. Deze is concreet uitgewerkt, op de manier zoals je gewend bent van de PO-opdrachten.
  • De pilot loopt in de periode september 2021 t/m januari 2022.

Pilot 2. Farmacotherapeutisch overleg: zestien studenten geneeskunde

  • In deze pilot voer je met farmaciestudenten uit Leiden een farmacotherapeutisch overleg (FTO) over patiënten met een complexe zorgvraag. De pilot heeft een vergelijkbare opzet als het reguliere IPE onderwijs. Met je team bespreek je de behandeling van een patiënt met een depressie en een patiënt met pijn, en voer je een medicatiereview uit. Je krijgt daarbij begeleiding van docenten uit Leiden en Amsterdam, dit zijn apothekers en medisch specialisten.
  • De pilot vindt plaats in februari 2022, afhankelijk van de begeleider is dat op locatie in Amsterdam of in Leiden.

Als je interesse hebt om deel te nemen, dan kun je je voor uiterlijk 15 juli 2021 aanmelden bij drs. Marike de Ruiter,