Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Majoren Future Planet Studies

studenten die gestart zijn in 2017 of eerder

LET OP:  Studenten die in september 2018 zijn begonnen met Future Planet Studies kunnen kiezen uit de majoren Future Earth en Future Society. De onderstaande informatie is voor hen niet meer van toepassing. Informatie over deze twee majoren is hier te vinden.

Future Planet Studies is anders dan andere studies omdat je voor een deel je eigen studieprogramma samenstelt. Natuurlijk betekent dat niet dat je zomaar vakken kunt gaan volgen. Er zijn wel degelijk regels, zodat we er zeker van zijn dat je voldoende breedte én diepgang ontwikkelt.

Na het vaste eerstejaarsprogramma van 60 EC volg je in het tweede en derde jaar naast de vaste Future Planet Studies vakken (totaal 36 EC) een major. Een major is een samenhangend programma, in een discipline, met een omvang van maximaal 84 EC. Wanneer een major kleiner is dan 84 EC is het de bedoeling dat het programma wordt aangevuld met een minor, keuzevakken buiten de major of met extra vakken binnen major, zodat uiteindelijk het gehele bachelorprogramma 180 EC omvat. De majoren worden aangeboden bij andere bacheloropleidingen binnen de Universiteit van Amsterdam.

Via het keuzemenu linksboven of de links onderaan deze pagina kun je meer informatie vinden over de majoren van Future Planet Studies, de studieplannen en de factsheets. 

LET OP: De studieplannen die je daar ziet staan zijn specifiek voor de studenten die in het genoemde jaar zijn gestart. Het studieplan in jouw startjaar kan er anders uit (komen te) zien. Het studieplan voor het komende studiejaar is in de lente daarvoor definitief en ontvang je van de studieadviseur na je majorkeuze.
LET OP: Je kunt pas met de major starten als je minimaal 48 EC uit het eerste jaar van Future Planet Studies hebt behaald (je bindend studieadvies).

Majorkeuzetraject

Het maken van je majorkeuze is natuurlijk niet eenvoudig. We proberen je daar zo goed mogelijk bij te helpen. Hieronder staan de (deels verplichte) onderdelen van een goed majorkeuzetraject. De stappen hoeven natuurlijk niet in deze volgorde te worden afgelopen.

Voorlichting majorkeuze

Het majorkeuzetraject start in januari met een voorlichting over dat traject door de opleidingscoördinator en de studieadviseurs.

Informatie zoeken

Na de voorlichting ga je zelf op zoek naar informatie over de majoren die jou aanspreken. In deze PDF vind je informatie en handvatten die je kunnen helpen bij het maken van je majorkeuze.

Majormarkt

In januari organiseren Bèta-gamma en Future Planet Studies de majormarkt. Hierover ontvang je meer informatie per mail. Op die markt staan studieadviseurs en studenten van de majoren om je vragen te beantwoorden. De markt is natuurlijk het nuttigst als je vooraf al wat onderzoek hebt gedaan naar je majorkeuze zodat je op de markt al je vragen kunt stellen.

UvA bachelordag

In oktober en maart valt ieder jaar de bachelordag van de UvA. Deze dag is natuurlijk een goede gelegenheid om meer te weten te komen over de bacheloropleidingen waar de majoren worden aangeboden. Meer informatie kun je vinden op www.uva.nl/bachelordag.

Meelopen

Om een beter beeld te krijgen van een bepaalde major, is het mogelijk om met een majorvak mee te lopen.

Heb je vragen over het meelopen? Stuur dan een e-mail naar educatie@svspectrum.nl.

Majorspeeddate

Studievereniging Spectrum organiseert in blok 4 een majorspeeddate. Tijdens deze speeddate kun je vragen stellen aan ouderejaars uit diverse majoren.

Mentorgesprek

In blok 4 nodigt een van de junior docenten je uit voor een (verplicht) mentorgesprek. In dit gesprek staat, naast de voortgang, de majorkeuze centraal. Er zal je onder andere gevraagd worden welke major op dat moment je eerste keus is en wat je nog gaat doen om tot een definitieve beslissing te komen.

Studieadviseurs

Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met de studieadviseurs van het IIS. Je kunt hen mailen of binnenlopen tijdens een van de inloopspreekuren (zie pagina studieadviseur).

Het antwoord op veel algemene vragen kun je vinden in onderstaand document.

Majorkeuze doorgeven: 15 april

In maart ontvang je van de studieadviseurs een e-mail met de vraag om je majorkeuze door te geven.