Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Extra tentamenkans

Future Planet Studies organiseert jaarlijks een extra tentamenkans voor studenten die het laatste onderdeel van het studieprogramma tijdens de reguliere pogingen niet behaald hebben. Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor deze extra tentamenkans, lees dan onderstaande informatie goed door om te controleren of je inderdaad aan de voorwaarden voldoet.

 • Voor wie is deze tentamenkans?

  De extra tentamenkans is bedoeld voor studenten die staan ingeschreven voor een bacheloropleiding Future Planet Studies. Schakel-, bijvak- en minor- en contractonderwijsstudenten zijn uitgesloten van deze regeling.

 • Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen?

  Om in aanmerking te komen voor een extra tentamenkans moet je bij het indienen van je verzoek aan alle vastgestelde criteria voldoen:

  1. Het betreffende vak is een onderdeel van het kerncurriculum of profielcurriculum van Future Planet Studies of de major aardwetenschappen (voor vakken van de major dien je de extra tentamenkans bij de majoropleiding aan te vragen);
  2. Je hebt, op één vak na, alle vakken van het studieprogramma behaald, inclusief de scriptie (dit betekent dat je de scriptie bij het eerste inlevermoment ingediend moet hebben);
  3. Je hebt beide tentamenpogingen van het afgelopen collegejaar benut;
  4. Het resultaat van in ieder geval één van de hierboven genoemde tentamenpogingen is ten minste een 4,5.
 • Wanneer kan ik een verzoek indienen?

  Op voorwaarde dat je aan alle bovengenoemde criteria voldoet, kun je een verzoek tot extra tentamenkans indienen. Het verzoek kan pas ingediend worden nadat alle resultaten van de herkansingen uit het tweede semester bekend zijn, maar uiterlijk 31 juli. Heb je op 31 juli nog niet je laatste herkansingsresultaten binnen, dien dan wel alvast je verzoek in. Verzoeken die na 31 juli worden ingediend, kunnen niet meer in behandeling worden genomen.