In de LeesclUB van 10 juni staat het Boekenweekgeschenk van dit jaar centraal. Het geschenk is geschreven door Hanna Bervoets en hoort bij de Boekenweek met het thema 'Tweestrijd' die dit jaar plaatsvindt van 29 mei t/m 6 juni.

Kerngegevens van evenement LeesclUB: over het Boekenweekgeschenk met thema 'Tweestrijd'
Datum 10 juni 2021
Tijd 19:30 -21:00
Afbeelding LeesclUB 10 juni

In de LeesclUB van 10 juni staat het Boekenweekgeschenk van dit jaar centraal. Het geschenk is geschreven door Hanna Bervoets en hoort bij de Boekenweek met het thema Tweestrijd die dit jaar plaatsvindt van 29 mei t/m 6 juni.

Innerlijk conflict en verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. In verhalen kan de gespletenheid worden getoond en kunnen tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld.

Studievereniging Helios (neerlandistiek) is de clUBhost en zal de avond voorzien van een inhoudelijke inleiding en richting. Studenten van alle vakgebieden zijn welkom om mee te praten vanuit hun eigen perspectief en vakgebied.

Hanna Bervoets is in de clUB aanwezig als VIP.

De eerste aanmeldingen krijgen het boekenweekgeschenk van de Bibliotheek, dus meld je snel aan!

Kun je niet aanwezig zijn bij deze clUB, houd de agenda in de gaten voor de volgende clUB-avond!

Over de LeesclUB

'Denken met andermans hoofd', noemde de filosoof Schopenhauer lezen al eens. In de LeesclUB steken we de koppen bij elkaar.

In elke editie van de LeesclUB staat een leesbaar werk centraal – een boek, website, kaart, Instagram-feed, etc.- dat alle deelnemers van tevoren zelf bestuderen. De clUB-avond is open voor studenten uit alle vakgebieden zodat het werk vanuit verschillende perspectieven kan worden besproken. Deel je kennis en word verrijkt!

Elke  LeesclUB wordt gehost vanuit het vakgebied dat het meeste aansluit bij het werk dat gelezen wordt. De clUBhost kan een studievereniging zijn, een werkgroep of een individuele student. De clUBhost krijgt ondersteuning vanuit de Bibliotheek voor de voorbereiding van de vorm en inhoud van de avond.

Voor extra verdieping kan er in de LeesclUB ook een VIP worden uitgenodigd; de auteur van het werk of iemand die er nauw bij betrokken is.

Wees welkom bij de clUB!

Zelf een avond hosten?

Wil je zelf een LeesclUB-avond hosten, mail dan naar s.e.rouw@uva.nl.