Meer zelfvertrouwen in sociale situaties (7 x 1,5 uur) (locatie REC)

Training: moeilijke sociale situaties onderzoeken en oefenen met een nieuwe aanpak

Iets voor jou?

Voel je je vaak verlegen en vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Durf je geen 'nee' te zeggen? Vind je het eng om vragen te stellen tijdens een werkgroep of bij jouw stage? In deze training ontdek je wat achterliggende negatieve gedachten kunnen zijn. En je oefent met het formuleren van meer helpende gedachten, die je minder onzeker maken. Je gaat oefenen met een nieuwe aanpak in situaties uit je dagelijks leven die je moeilijk vind. De groep helpt elkaar om initiatief te leren nemen en beter te kunnen relativeren.

Data en tijden 2021-2022 (1e semester)

Let op: je krijgt voor deze groep eerst een individueel intakegesprek; zie de informatie hieronder.

september-november 2021: maandag 20, 27 september, 4, 11, 18 oktober, 1 en 8 november 2021 van 10.30-12.30 uur

Goed om te weten

• Na je aanmelding ontvang je eerst een uitnodiging voor een individueel intakegesprek. Tijdens de intake besluit een studentpsycholoog samen met jou of de groep aansluit bij jouw behoeften en of je kunt deelnemen aan deze groep.
  • De training bestaat uit 7 groepsbijeenkomsten; de 1e bijeenkomst is een introductie. Hierin leggen we uit wat we in de training gaan doen, en welke inzet van jou belangrijk is voor je eigen leerproces en van de groep.
  • De training wordt begeleid door twee studentenpsychologen.
  • We rekenen erop dat je er elke sessie bij bent. Dat is belangrijk voor het trainingsresultaat voor jezelf én voor dat van de andere studenten die meedoen.

• Deze training is gratis.
  • De training vindt plaats op de Roeterseilandcampus (REC)
  • Je kunt je aanmelden als je nu aan de UvA of de HvA studeert of maximaal 1 jaar geleden aan de UvA of de HvA bent afgestudeerd.
  • Aanmelden kan vanaf 10 weken tot 1 week van tevoren. Na je aanmelding krijg je informatie over de exacte locatie op het REC.
  • N.B. De belangstelling is vaak groter dan het aantal plekken. We vragen je daarom je pas aan te melden als je zeker weet dat je komt.

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan met training-sts@uva.nl.