Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Taalvaardigheid

Taalvaardigheidstest Engels (IELTS)

Bij het IELTS kun je een Engelse taalvaardigheidstest doen. De UvA biedt derdejaars bachelorstudenten de gelegenheid om tegen een kleine vergoeding deel te nemen aan een IELTS-test.

UvA-ondersteuning in het bijspijkeren van de Nederlandse taalvaardigheid en bij het aanleren van een buitenlandse taal:

Taalwinkel.nl (Nederlandse taal)

De Taalwinkel is een online adviespunt voor studenten en medewerkers van de HvA en UvA. Er staan filmpjes op over presentatietechnieken, studenten kunnen online taaltoetsen maken of aan de hand van een stappenplan aan hun scriptie werken.

INTT (voor anderstalige studenten)

Voor anderstalige studenten biedt het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) cursussen Nederlands aan, zowel intensieve zomercursussen als langer lopende cursussen.

INTT (voor Nederlandstalige studenten)

Ook voor Nederlandstalige studenten biedt het INTT diverse cursussen Nederlands aan.  

UvA Talen

UvA Talen is het zelfstandige talencentrum van de Universiteit van Amsterdam. Wij fungeren als one-stop provider: taalcursussen, vertalingen, redactie- en correctiediensten, tolkdiensten en copywriting services.

The Language Academy

The Language Academy biedt online taalcursussen aan van academische kwaliteit, met een snelle leercurve en resultaatgerichte lessen. The Language Academy is ontwikkeld door UvA Talen, het zelfstandig talencentrum van de Universiteit van Amsterdam.