Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Docent van het Jaar

Jaarlijks wordt de Docent van het Jaar prijs uitgereikt aan een excellente docent.

Goede docenten staan aan de basis van goede opleiding. Docenten enthousiasmeren en inspireren studenten. Om de docent hiervoor in het zonnetje te zetten organiseren de studenten van de Centrale Studentenraad en ASVA Studentunie in samenwerking met medewerkers van het Teaching & Learning Centre de jaarlijkse UvA Docent van het Jaar verkiezing.

Verkiezing 2021

Vanaf 6 t/m 16 april 2021 kunnen alle studenten en medewerkers van de UvA online stemmen op een docent. Bij het stemmen kan je aangeven waarom jij deze docent waardeert en de titel van UvA Docent van het Jaar wilt geven.

Op basis van het aantal stemmen wordt per faculteit een facultaire winnaar vastgesteld. De facultaire winnaars gaan op voor de titel UvA Docent van het Jaar 2021. De UvA Docent van het Jaar wordt gekozen door een jury en bekendgemaakt op de UvA Onderwijsdag op 7 oktober 2021.

Voorgaande winnaars

Afgelopen jaar werd prof. dr. René Smits van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid betiteld tot UvA Docent van het Jaar 2020. Smits wordt geprezen voor zijn betrokkenheid en de manier waarop hij complexe materie toegankelijk maakt voor zijn studenten. Deze docenten gingen prof. dr. René Smits voor: Elio Baldi, Frank NackRolef de WeijsBas de BruinJoris MaréeMieke MulderJan van MaarseveenGerben MoermanSander BaisPeter StarreveldMathieu de Bakker en Maria Bonaria Urban.

De Docent van het Jaar verkiezing bestaat sinds 2007.

Prof. dr. René Smits