Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Ben je bachelorstudent en wil je je kennis verbreden door een tweede specialisatie te volgen naast je hoofdvak? Of wil je de mogelijkheden om door te stromen naar een master vergroten? Kies dan voor een minor aan onze of een andere faculteit. Je kunt je vanaf half mei aanmelden voor onze minors. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er op tijd bij.

Een minor aan onze faculteit omvat in de regel 30 studiepunten (te behalen binnen één studiejaar) en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Een minor kan daarbij een goede voorbereiding zijn op een master, maar houd rekening met het feit dat in veel gevallen aanvullende toelatingseisen gelden. Kijk dus goed bij de master van je keuze wat de ingangseisen zijn als je een minor wil gebruiken ter voorbereiding op een specifieke master.

Je kunt minors in alle vakgebieden doen, maar er zijn ook enkele bijzondere specialisaties. Zo geeft de minor Modestudies je een inleiding op de academische bestudering van hedendaagse mode en historische kostuums in hun verschillende dimensies. Ben je benieuwd naar ethische, juridische, economische, technische en medische benaderingen van privacy? Bekijk dan de interdisciplinaire minor Privacy Studies. Meer geïnteresseerd in kunst? In de minor Cultuurmanagement kun je vanuit je eigen discipline de organisatorische en juridische voorwaarden onderzoeken waaronder kunst wordt gecreëerd, gepresenteerd en beleefd. Tenslotte kun je, als je graag in korte tijd een nieuwe taal wil leren, kijken naar onze talenminors. Vanaf 2021-2022 bieden wij tevens vijf nieuwe minors aan: Boekwetenschap, Dutch Studies, Creative Writing, Museumstudies en Practical Philosophy.

Nieuwe minors

Boekwetenschap
Heb je een meer dan gemiddelde liefde voor het boek en het schrijfproces? De minor Boekwetenschap biedt een inleiding op het vakgebied en kijkt op een technisch, praktisch en cultuurhistorische manier naar het schrijfproces van boeken. Je leert veel over de geschiedenis van het schrijven – de productie, distributie en consumptie van het boek, vanaf de middeleeuwse handschriften tot aan de hedendaagse bestsellers – en leert zelf ook beter schrijven. Deze minor is tevens een goede voorbereiding op de gelijknamige master Boekwetenschap.

Dutch Studies
In tijden van globalisatie is regionale expertise cruciaal in grensoverschrijdende communicatie in de culturele, politieke en economische sector. In de Engelstalige minor Dutch Studies – bedoeld voor zowel internationale als Nederlandse studenten – doe je diepgaand inzicht op in de Nederlandse cultuur en samenleving in een mondiale context.

Creative Writing
De minor Creative Writing is gericht op studenten van binnen en buiten de geesteswetenschappen met ervaring in het lezen en analyseren van (literaire) teksten die hun creatieve schrijfvaardigheid willen versterken. Het programma is georganiseerd rond de verschillende fases in het schrijfproces: beginnen bij het idee en eindigend met de redactie. 

Museumstudies
Wil jij door direct contact met diverse musea en instellingen het werkveld van nabij leren kennen? De minor Museumstudies geeft je een gedegen basis om je verder te verdiepen in musea of erfgoedinstellingen. Je leert een tentoonstelling grondig analyseren, maakt kennis met effectieve publieksbegeleiding, en verdiept je in typische erfgoedproblematiek, zoals teruggaven van objecten aan land van herkomst.

Practical Philosophy
In de minor Practical Philosophy verwerf je de systematische kennis van de praktische of theoretische filosofie en daarnaast overzichtskennis van de geschiedenis van de filosofie. Deze minor was al in het Nederlands te volgen, maar zal nu ook worden aangeboden in het Engels.

Aanmelden & blijf op de hoogte

De aanmelding voor onze minors in studiejaar 2021-2022 gaat half mei van start. Let op: het aantal plaatsen per minor is beperkt. Wees er dus op tijd bij. Blijf op de hoogte van de laatste stand van zaken, de precieze startdatum en aanmelddeadline door het formulier hieronder in te vullen.