De opleidingen Neerlandistiek en Linguistics zijn met spoed op zoek naar een student-assistent die kan helpen bij het toegankelijk maken van studiemateriaal voor een blinde student. Het gaat om een betaalde functie van zes uur per week, waarbij je docenten ondersteunt en ook de student zelf helpt bij een aantal praktische zaken.

Ben je per direct beschikbaar, handig met computers en lijkt het je leuk de hieronder samengevatte taken uit te voeren, mail dan per ommegaande een motivatie en cv naar studieadviseur Marije Zeeman, via m.m.zeeman@uva.nl.

Taken

Ondersteuning stafleden

• Omzetten van pdf’s naar Word of HTML files;
  • Plaatjes en grafieken omzetten in omschrijving in tekst;
  • Aanpassen van tabellen en andere niet lineaire onderdelen van teksten en studiemateriaal (al dan niet via beschikbare software);
  • Hulp bij leesbaar maken van op maat gemaakte tentamenopgaven;
  • Inscannen van studiemateriaal.

Ondersteuning student

• Helpen zoeken naar geschikte secundaire literatuur voor essays, zowel op internet als via databases/bibliotheek;
  • Ondersteuning bij opstellen leeslijst, invoegen van paginanummers en andere componenten van academische tekst;
  • Hulp bij downloaden van studiemateriaal.