Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Schrijfcentrum

Schrijfcentrum

Studeer je aan de UvA en wil je hulp of advies bij het schrijven van academische teksten in het Nederlands of het Engels? Dan kun je gratis gebruik maken van het Schrijfcentrum.

Bij het Schrijfcentrum kun je terecht voor individuele begeleiding en voor workshops. Deze mogelijkheden zijn er zowel voor studenten die in het Nederlands schrijven als voor studenten die in het Engels moeten schrijven. Bij het Schrijfcentrum werken studenttutoren: ouderejaarsstudenten die goed kunnen schrijven en getraind zijn in het begeleiden van studenten.

Workshop Spelling

Het Schrijfcentrum biedt enkele keren per jaar een workshop Spelling aan voor alle studenten en medewerkers van de UvA die hun spelling van het Nederlands willen verbeteren. Het gaat om studenten en medewerkers van wie Nederlands de moedertaal is of om anderstaligen van wie het Nederlands ‘near-native’ is.

Meer informatie en aanmelden

Individuele begeleiding

Je kunt een afspraak maken met een tutor van het Schrijfcentrum om je te helpen met een paper, verslag, essay of scriptie. De tutor kan je onder andere helpen met:

  • begrijpelijk formuleren;
  • teksten goed structureren;
  • een academische schrijfstijl hanteren;
  • correct spellen.

Je tutor leest de tekst die je van tevoren hebt opgestuurd. Tijdens de afspraak bespreek je de tekst uitgebreid met je tutor. Als het nodig is, kun je meerdere vervolgafspraken maken.

Let op: het Schrijfcentrum is geen spellings- of grammaticacontrole. De tutor corrigeert je tekst niet, maar helpt je om je bewust te worden van de manier waarop je schrijft en zal samen met jou eraan werken om je schrijven te verbeteren.

Maak een afspraak met een van onze tutoren

Hulp bij een Nederlandstalige tekst

Hulp bij een Engelstalige tekst voor bachelorstudenten

Hulp bij een Engelstalige tekst voor masterstudenten

Geen goede tijd beschikbaar voor je?

Kijk hier dan regelmatig of stuur ons een e-mail: schrijfcentrum@uva.nl

Online hulpmiddelen

Heb je nu direct hulp nodig? Ga dan naar www.Taalwinkel.nl. Daar vind je veel informatie over grammatica, schrijfstijl, spelling etc.

Vragen?

Mail ons via schrijfcentrum@uva.nl

Bekijk ook het filmpje waarin tutoren aan het woord zijn over het Schrijfcentrum: 

Video wordt geladen..