Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Lid worden van de Opleidingscommissie

Wil jij lid worden van de OC? Jaarlijks zijn er per 1 september plaatsen beschikbaar voor nieuwe OC-leden. Je kunt je nu aanmelden voor een plek in de OC van jouw opleiding voor het studiejaar 2020-2021!

Als student-lid van de opleidingscommissie:

  • adviseer je de opleidingsdirecteur over de onderwijs- en examenregeling, de studiegids en tentamenroosters;
  • bespreek je de vakevaluaties;
  • signaleer en analyseer je de ontwikkelingen binnen je opleiding en breng je hierover advies uit aan je opleidingsdirecteur;
  • onderhoud je contact met studenten binnen je opleiding;
  • vergader je met de commissie (minimaal vier keer per jaar);
  • neem je deel aan facultaire OC-bijeenkomsten (vier keer per jaar);
  • ben je ongeveer acht tot tien uur per maand actief voor de OC;
  • volg je begin oktober een scholingsmiddag.
Copyright: Faculteit der Geesteswetenschappen
Ik vind het belangrijk om als atypische student mee te kunnen praten over de inhoud en vormgeving van de opleiding. Ishiah Romeijn (student-lid OC Geschiedenis, BA)

Solliciteren

Wil jij graag een academisch jaar zitting nemen in de OC van jouw opleiding, solliciteer dan via onderstaande link. 

De aanmeldingen worden doorgestuurd naar de commissie van jouw opleiding. Alle opleidingscommissies hebben een eigen planning en procedure voor het selecteren van studentleden. Meer informatie over de procedure is te verkrijgen bij de commissie van je eigen opleiding (zie contactgegevens OC). De OC neemt, indien er vacante plekken zijn, contact op met geïnteresseerde studenten en selecteert de studentleden. De huidige voorzitter van de OC draagt de studentleden voor aan de decaan, die de studenten vervolgens formeel benoemt.

Profileringsfonds

Als studentlid heb je mogelijk recht op een vergoeding uit het Profileringsfonds van de universiteit. In de huidige regeling is geen vergoeding mogelijk voor deeltijdstudenten. Kijk voor de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding in de Regeling Profileringsfonds van de UvA: