Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Afstuderen en buluitreiking

Scripties inleveren

Vanaf 1 september 2019 kunnen studenten de definitieve versie van hun scriptie of BA-eindwerkstuk in Canvas uploaden. Voor studenten van wie de scriptie beoordeeld is voor 1 september 2019 geldt nog de oude procedure.

 • Procedure uploaden scriptie

  Om je scriptie te kunnen inleveren moet je voor het scriptievak in Canvas zijn aangemeld. Op deze Canvas-pagina vind je alle informatie over het inleveren van de definitieve versie van je scriptie.

  • Voordat je de scriptie (in PDF-formaat) inlevert, vermeld je in Canvas de definitieve titel van de scriptie.
  • Masterstudenten geven ook aan of zij toestemming geven voor publicatie door de bibliotheek (UvA Scripties Online).
   Bachelorscripteis van de Faculteit der Geesteswetenschappen worden niet gepubliceerd.
  • Zodra de scriptie is geüpload, vindt plagiaatcontrole plaats en vervolgens de beoordeling.

  Let op: ben je nog niet aangemeld voor het scriptievak in Canvas, neem dan contact op met de onderwijsbalie.

 • Scriptie beoordeeld voor 1 september 2019

  Na de eindbeoordeling van je scriptie moet je bij het aanvragen van je diploma het formulier ‘Scripties inleveren’ invullen en de scriptie uploaden. De scriptie wordt vervolgens gearchiveerd in een digitale database van de bibliotheek, UvA Scripties Online.

  Hoe lever je een digitale versie in?

  • Vul het formulier ‘Scripties inleveren’ in. Als je akkoord gaat met publicatie, kun je in het formulier trefwoorden opgeven om de vindbaarheid te vergemakkelijken, en een korte samenvatting plaatsen van maximaal 500 woorden.
   NB: publicatie is uitsluitend van toepassing voor masterscripties; bachelorscripties worden alleen gearchiveerd.
  • Als je toestemming voor publicatie hebt gegeven, wordt de masterscriptie ook openbaar benaderbaar via Scripties Online. Ga je niet akkoord met publicatie, bijvoorbeeld vanwege geheimhoudingsplicht of afspraken met een commerciële uitgeverij, geef dit dan onderaan het formulier aan.

  Persoonlijke gegevens

  Persoonlijke gegevens die je invult in het formulier ‘Scripties inleveren’, worden niet opgenomen in de database van UvA Scripties Online.
  Zorg ervoor dat je je persoonlijke contactgegevens (zoals adressen en telefoonnummers) verwijdert uit de digitale versie van je scriptie voordat je deze uploadt via het formulier ‘Scripties inleveren’.

  Scriptie inleveren