Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Schilderijenrestauratie was het onderwerp van de uitzending van Het Klokhuis op woensdag 9 januari. In de aflevering werden UvA'ers Maartje Stols-Witlox en Katrien Keune gevolgd.

Maartje Stols-Witlox wordt gefilmd bij de restauratie van een schilderij (foto: Yvonne Smits/Het Klokhuis)

Maartje (docent schilderijenrestauratie) en Katrien (conserveringswetenschapper Rijksmuseum/UvA) leggen uit hoe schilderijen gemaakt worden, hoe ze met de tijd verouderen en veranderen, en hoe ze gerestaureerd worden. Ook de manieren waarop schilderijen bij de UvA en bij het Rijksmuseum onderzocht worden wordt belicht. En hoe zit het met het wereldkampioenschap snel restaureren?

De uitzending is terug te zien op de website van Het Klokhuis:

Bekijk de Klokhuisaflevering (website Het Klokhuis)

Conservering en restauratie aan de UvA

De tweejarige master Conservation and Restoration of Cultural Heritage is een interdisciplinaire opleiding gericht op studenten met een passie voor cultureel erfgoed die theorie en praktijk willen combineren. Het programma kent negen specialisaties en een track Technical Art History. Na afronding van de master kunnen studenten via een tweejarige post-master de opleiding tot restaurator voltooien. De UvA biedt als enige in Nederland een opleiding tot restaurator die voldoet aan de Europese normering.

Master Conservation and Restoration of Cultural Heritage