Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Vanwege het coronavirus is de Schooldecanendag van 2 april afgelast.

Detail Summary
Datum 2 april 2020
Tijd 14:30 -18:00
Bushuis/Oost-Indisch Huis
Ruimte VOC-zaal

Geesteswetenschappers bestuderen het leven: van groots tot alledaags, van tijdgebonden tot tijdloos, van individueel tot collectief. Een opleiding in de geesteswetenschappen is daarmee interessant voor alle leerlingen die de wereld van vandaag en morgen willen begrijpen en beïnvloeden.

De laatste jaren kiezen steeds minder middelbare scholieren voor een studie in de geesteswetenschappen. Het lijkt of zij, gevoed door de publieke opinie, het belang van deze disciplines in de hedendaagse maatschappij niet goed kunnen overzien.

Op deze middag voor schooldecanen biedt de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA handvatten om leerlingen duidelijk te maken wat de geesteswetenschappen inhouden en waarom deze onmisbaar zijn in de maatschappij. We laten zien waar onze alumni werken en hoe hun studie hen daarop heeft voorbereid. Ook presenteren we onze Zomerscholen: een uitgelezen mogelijkheid voor leerlingen om zich op de studie van talen en culturen te oriënteren.

U bent ook van harte uitgenodigd om een of twee vakdocenten mee te nemen. Vul in dat geval voor elke collega (en uzelf) het onderstaande aanmeldformulier in. 

Programma

14.30-14.35      Welkom door de decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen, Fred Weerman

14.35-15.15       De wereld van de mens
Lezing door Irene Zwiep, hoogleraar Hebreeuwse, Aramese en Syrische talen en culturen en coördinator van de module: De wereld van de mens: Inleiding in de geesteswetenschappen.

15.15-15.30       Zomerschool Klassieken. De Faculteit der Geesteswetenschappen biedt ook deze zomer weer de Zomerschool Klassieken, van 10 t/m 14 augustus in hartje Amsterdam

15.30-15.45       Pauze in de foyer van de VOC-zaal

15.45-16.30       Humanities in Context
Universitair hoofddocent Jan Don gaat na een korte presentatie graag met u in gesprek over het programma Humanities in Context. Met dit programma wil de faculteit de komende jaren onderwijs, onderzoek en infrastructuur in samenhang vernieuwen. De focus in deze bijeenkomst ligt op vernieuwingen in het bachelor-onderwijs.

16.30-16.50       De loopbaan van een geesteswetenschapper

  • Videoclips van alumni: hoe heeft hun studie hen geholpen in hun loopbaan? 
  • Alumnus vertelt: Joris Wolterbeek vertelt hoe zijn studie Nederlands hem helpt en geholpen heeft in zijn loopbaan en huidige functie als trainee bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

16.50                 Afsluiting en borrel

Bushuis/Oost-Indisch Huis

Ruimte VOC-zaal

Kloveniersburgwal 48
1012 CX Amsterdam