Vakaanmelding nieuwe studenten 2021-2022

Nieuwe studenten die in september met een opleiding gaan beginnen aan de Faculteit der Geesteswetenschappen kunnen hier lezen hoe en of ze zich moeten aanmelden voor de vakken.

• Ik ga beginnen aan het eerste jaar van mijn bachelor

Eerstejaars bachelorstudenten hoeven zich niet aan te melden voor vakken in het eerste semester, maar worden automatisch geplaatst in de vakken door de Onderwijsbalie. Met ingang van het tweede semester meld je je bij de meeste opleidingen zelf aan voor de vakken. Voor de aanmeldperiode ontvang je hierover nader bericht.

Ga je nu beginnen met het tweede jaar van je bachelor, maar moet je nog eerstejaarsvakken doen? Dan moet je je wel zelf aanmelden voor de eerstejaarsvakken.

• Ik ga een pre-master doen

Pre-masterstudenten hoeven zich niet aan te melden voor vakken in het eerste semester, maar worden automatisch geplaatst in de vakken door de Onderwijsbalie. Dit gebeurt rond 15 augustus.

• Ik ga een master doen

Studenten die een master gaan doen aan de Faculteit der Geesteswetenschappen moeten zich aanmelden voor de vakken van de master.

Nog geen toelatingsbesluit of inschrijving nog niet afgerond

Je ontvangt uiterlijk halverwege juli het toelatingsbesluit voor de master waarvoor je je hebt aangemeld. In de tussentijd is het volgende van toepassing:

Het is van belang dat je je aanmeldt voor de vakken van de master, ook al heb je nog geen toelatingsbesluit ontvangen en/of je inschrijving nog niet afgerond is (bijvoorbeeld omdat de betaling nog niet geregeld is). Plaatsing in de verplichte vakken van de master is gegarandeerd, ook als bij de vakaanmelding wordt aangegeven dat je op een wachtlijst komt. De plaatsing voor keuzevakken geschiedt op volgorde van binnenkomst. Om je kans om geplaatst te worden te vergroten, raden we je aan om je zo snel mogelijk voor deze vakken aan te melden na 10 juni om 8.00 uur en om je voor een extra keuzevak in te schrijven.

(Voorwaardelijk) toegelaten

Als je (voorwaardelijk) bent toegelaten tot een master, dan is van belang dat je je aanmeldt voor de vakken van de master. Plaatsing in de verplichte vakken van de master is gegarandeerd, ook als bij de vakaanmelding wordt aangegeven dat je op een wachtlijst komt. De plaatsing voor keuzevakken geschiedt op volgorde van binnenkomst. Om je kans om geplaatst te worden te vergroten, raden we je aan om je zo snel mogelijk voor deze vakken aan te melden na 10 juni om 8.00 uur en om je voor een extra keuzevak in te schrijven.

Vervolg van je aanmelding

• Nadat je je toelatingsbesluit hebt ontvangen en geaccepteerd, dien je een bewijs van afstuderen aan te leveren. Lees hier hoe.
    • Kun je je vooropleiding dit jaar niet afronden? Onder bepaalde omstandigheden kun je toch beginnen met je (pre-)master via de zachte knip-regeling.
    • Je kunt de status van je aanmelding checken in de checklist Inschrijving in SIS. Als alle items op de checklist zijn afgevinkt, ontvang je van de Centrale Studentenadministratie een Bewijs van Inschrijving.
  • Ik weet nog niet of ik een pre-master of een master ga doen

Hangt het van het toelatingsbesluit af of je een master of een pre-master gaat doen? Meld je in dat geval aan voor de vakken van de master, of wacht tot je het toelatingsbesluit hebt ontvangen. Ook na de sluiting van de officiële vakaanmeldperiode op 22 juni kun je je nog aanmelden voor de verplichte vakken van de master, en ook dan blijft plaatsing gegarandeerd.

Als je je hebt aangemeld voor vakken in de master en je wordt toegelaten tot de pre-master, meldt de Onderwijsbalie je af voor de mastervakken waarvoor je je hebt aangemeld en meldt je tevens aan voor de vakken van de pre-master.

Als je zeker weet dat je een pre-master gaat doen, hoef je je niet aan te melden voor de vakken van het eerste semester.

Hoe werkt het aanmelden voor vakken?

Aanmelden voor vakken gaat via uva.nl/vakaanmelden, waar je inlogt met je UvAnetID. In de UvA Studiegids 2021-2022 kun je de vakbeschrijvingen bekijken. Hiervandaan kun je de vakken waarvoor je je wilt aanmelden toevoegen aan je Planner. Dit kun je nu al doen, zodat je goed voorbereid bent. Zodra de vakaanmelding geopend is, hoef je bij de verschillende vakken alleen nog op Aanmelden te klikken. Via de Planner kun je ook het rooster van je vakken bekijken. De vakaanmelding voor de vakken van het eerste semester van het studiejaar 2021-2022 loopt van donderdag 10 juni om 8.00 uur tot dinsdag 22 juni om 13.00 uur. In alle gevallen geldt dat je recht hebt op plaatsing in de verplichte vakken van de opleiding waarvoor je toegelaten bent.

We gaan er op dit moment van uit dat onderwijs vanaf september weer op de campus plaatsvindt. Houd de pagina Impact corona op onderwijs 2021-2022 in de gaten voor de laatste updates.