Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studiebegeleiding

Tijdens je studie staan allerlei mensen klaar staan om je te helpen. Als je studievoortgang niet naar wens verloopt of als je begeleiding en ondersteuning nodig hebt om andere redenen, dan kun je contact opnemen met je tutor of de studieadviseur van je opleiding. Een greep uit de mogelijkheden:

Tutoraat

Je krijgt een docent van jouw opleiding toegewezen als tutor die je tijdens je studie zal helpen door structurele feedback te geven op je studiegedrag, studieprestaties en studiekeuzes. Sommige opleidingen organiseren al in de eerste weken van het studiejaar een bijeenkomst met je tutor, bij andere is dat in oktober of november. Elke tutor begeleidt zo’n 20 tot 25 studenten. Met deze tutorgroep volg je in ieder geval in het eerste semester al je werkgroepen. Eind augustus hoor je wie jouw tutor is.

Studieadviseurs

Aan iedere opleiding zijn één of meer studieadviseurs verbonden die je kunnen helpen bij vragen en problemen van uiteenlopende aard. Zij hebben een goed overzicht van de studiemogelijkheden binnen de diverse opleidingen en kunnen als contactpersoon tussen studenten en docenten fungeren. Wanneer je vragen hebt over je studieplanning, als je twijfelt  over je studiekeuze of wanneer je studievertraging hebt opgelopen door ziekte of persoonlijke omstandigheden, neem dan contact op met de studieadviseur van jouw opleiding.

Studentendecaan

Heb je een functiebeperking, chronische ziekte, ad(h)d, autisme of dyslexie? Of zijn er speciale omstandigheden  die van invloed kunnen zijn op je studie, zoals bv. mantelzorg, zwangerschap of topsport? De studentendecaan kan je meer vertellen over de voorzieningen en begeleiding die de UvA je kan bieden, zoals bijvoorbeeld extra voorzieningen bij tentamens. Neem het liefst nog voor start van je studie contact op met de studentendecaan. Zo kunnen we jou een zo prettig mogelijke studietijd bieden en studievertraging voorkomen.

Student Careers Centre

Het Student Careers Centre biedt ondersteuning bij onder andere het vinden van een baan.