Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Onderwijs eerste semester 2020-2021

Faculteit der Geesteswetenschappen

In september start je met een bachelor, pre-master of master aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Door de coronacrisis ziet de start van je opleiding er anders uit dan je verwacht en misschien gehoopt had, en we kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over hoe ons onderwijs er vanaf september uitziet.

Allereerst willen we benadrukken dat iedereen die toegelaten is tot een bachelor, pre-master of master aan de Faculteit der Geesteswetenschappen én op tijd het aanmeldproces voltooid heeft, in september met de studie kan beginnen en bij ons een volwaardige opleiding kan volgen. De afgelopen maanden heeft de UvA al veel ervaring opgedaan met het online verzorgen van onderwijs en afnemen van toetsen. We hebben gezien dat online onderwijs veel mogelijkheden biedt, maar direct contact - tussen studenten en docenten én tussen studenten onderling - is en blijft een essentieel onderdeel van studeren. Daarom willen we het onderwijs op de campus graag weer opstarten zodra dat veilig en verantwoord kan.

Eerste semester online te volgen

Op dit moment is het zeker dat je al het onderwijs van het eerste semester in ieder geval online zult kunnen volgen, maar we hopen dat we je in aanvulling daarop kleinschalig onderwijs in onze gebouwen kunnen aanbieden. Daarnaast streven we ernaar om voor eerstejaarsstudenten enkele activiteiten op locatie te organiseren, zodat je je medestudenten kunt leren kennen.

Hoe dan ook zullen we hierbij rekening houden met de studenten die door reisbeperkingen of om gezondheidsredenen nog niet naar Amsterdam kunnen komen. Alle opleidingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen zullen daarom doorgaan met het aanbieden van online onderwijs, zelfs als het onderwijs op locatie geleidelijk wordt opgestart. Voor onze opleidingen geldt dan ook dat het niet noodzakelijk is om in Amsterdam te zijn om het eerste semester te kunnen afronden. We zullen tevens tijdig aangeven hoe het tweede semester eruit zal zien, zodat je je hierop goed kunt voorbereiden.

Roosters

Als UvA-student kun je je persoonlijke rooster inzien op de roosterwebsite (rooster.uva.nl) en op de Mijn UvA-app. Houd er rekening mee dat de roosters vanwege de coronamaatregelen aan verandering onderhevig zijn. Dit is mede afhankelijk van de vraag of vakken (ook) op locatie kunnen worden gegeven.

Introductieactiviteiten

Veel introductieactiviteiten aan de Faculteit der Geesteswetenschappen vinden plaats in de eerste week van het eerste semester (de week van 31 augustus tot en met 4 september) in plaats van de week ervoor. Deze activiteiten vind je terug in het normale rooster, en niet onder Introductieweken.

Zie voor een overzicht ook onderstaande pagina: