Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Kom naar de introductie

Om je op weg te helpen bij de start van je studie kun je deelnemen aan verschillende introductiebijeenkomsten vanuit de UvA en je eigen opleiding. De introductiebijeenkomsten van de opleidingen vinden plaats in de eerste collegeweek, van 6 tot en met 10 september. De meeste colleges beginnen in de week van 13 september.

Introductiebijeenkomsten per opleiding

De meeste opleidingen organiseren in de eerste collegeweek (6 t/m 10 september) een eigen introductiebijeenkomst. 

  • Bachelorstudenten ontvangen informatie via het vak Intake in Canvas. Daar vind je instructies om je aan te melden voor het introductievak van jouw opleiding. Dit is tevens de bevestiging dat je voornemens bent om deel te nemen aan de opleiding.
  • Masterstudenten worden vanaf half juli geplaatst in de Canvas-introductiepagina van hun opleiding, wanneer hun toelating definitief is.
  • NB Het bovenstaande geldt niet voor studenten die een opleiding gaan volgen bij ACASA, waarin de UvA samenwerkt met de VU. Zij worden per e-mail geïnformeerd over de introductiebijeenkomsten.

Voor informatie over de opleidingsintroductie van jouw opleiding ga je in Canvas naar de pagina Introductie of Orientation van jouw opleiding.

Intreeweek

De Intreeweek is de officiële introductieweek van de Universiteit van Amsterdam en vindt dit jaar plaats van 30 augustus tot en met 3 september. Meer informatie vind je via www.intreeweek.nl.

Warm-welkomweek

Op een feestelijke manier je weg vinden binnen de FGw

De Faculteit der Geesteswetenschappen organiseert een warm-welkomweek voor nieuwe eerstejaars bachelor- en masterstudenten en voor tweedejaars voor wie dit het afgelopen jaar niet door kon gaan in verband met corona. Tijdens deze week word je op een feestelijke manier wegwijs gemaakt op onze faculteit. Het programma zal niet alleen bestaan uit inhoudelijke zaken maar juist ook veel ruimte bieden om je medestudenten te leren kennen, bijvoorbeeld door activiteiten zoals (stads)wandelingen, jamsessies, kookworkshops en yogalessen. Elke dag heb je de mogelijkheid om na te praten en bij te komen met een drankje en een hapje.

De warm-welkomweek stond gepland voor de week van 13 september. Aangezien voor niet-onderwijsgerelateerde tot zeker 20 september nog aanvullende coronamaatregelen gelden vanuit de overheid, wordt de warm-welkomweek uitgesteld. Houd deze pagina en je mail in de gaten voor actuele informatie.