Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Goed van start

Om je te helpen bij een goede start van je opleiding hebben we een aantal praktische zaken voor je op een rij gezet. Hieronder vind je de belangrijkste informatie die je nodig hebt tot aan de eerste collegedag van studiejaar 2022-2023.

 • 1. Rond je inschrijving af en vraag je collegekaart aan

  Zorg dat je je inschrijving uiterlijk 31 augustus hebt afgerond, maar eerder is natuurlijk beter. In je Checklist Inschrijving zie je de status van jouw inschrijving en wat je nog moet doen, zoals het regelen van de betaling van je collegegeld.

  Heb je nog vragen over je inschrijving? Dan kun je terecht bij de Central Student Service Desk.

  Collegekaart

  Vraag alvast een collegekaart aan via mijnuvapas.nl door jouw pasfoto te uploaden. Je hebt een collegekaart straks onder andere nodig om te kunnen printen en om boeken te lenen.

 • 2. Jouw introductieactiviteiten

  Je studie begint met een aantal evenementen die je alvast vertrouwd maken met de studie en het studentenleven. 

  Facebook-groep nieuwe studenten

  Word lid van onze Facebook-groep en ontmoet studenten die dit jaar ook starten aan de FGw.

 • 3. Je eerste studiejaar: wat is wat?

  Studiebegeleiding

  De UvA biedt allerlei mogelijkheden voor studiebegeleiding. Als er speciale omstandigheden spelen die van invloed kunnen zijn op je studie, of als je extra voorzieningen of ondersteuning nodig hebt, raden we aan dit zo vroeg mogelijk te bespreken, het liefst al voor de start van het studiejaar.

  Jaarkalender

  De academische kalender is het overzicht waarin je alle data vindt die straks voor jou als student belangrijk zijn, bijvoorbeeld de tentamenperiodes en vakanties.

  Je vakken en rooster

  Wil je weten welke vakken je straks krijgt? Kijk dan in de Studiegids. Ga je een bachelor of een pre-master volgen? Dan hoef je je voor het eerste semester niet aan te melden voor vakken; dit doet de Onderwijsbalie voor je. In de laatste week van augustus ontvang je een e-mail over je eerstejaarsgroep en je persoonlijke rooster voor het eerste blok. 

  Ga je een master doen? Dan moet je je wel aanmelden voor de vakken. Plaatsing in de verplichte vakken van de master is gegarandeerd, ook als het aanmeldsysteem aangeeft dat je op een wachtlijst komt. Heb je hier vragen over? Neem contact op met de Onderwijsbalie.

  Hangt het van het toelatingsbesluit af of je een master of een pre-master gaat doen? Meld je in dat geval aan voor de vakken van de master, of wacht tot je het toelatingsbesluit hebt ontvangen. Ook na de sluiting van de officiële vakaanmeldperiode kun je je nog aanmelden voor de verplichte vakken van de master, en ook dan blijft plaatsing gegarandeerd.

  Zodra je je hebt ingeschreven voor je vakken kun je op de roostersite en in de Mijn UvA-app je persoonlijke rooster bekijken. 

  Canvas

  Canvas is de digitale leeromgeving van de UvA. Hier vind je hier alle onderwijsmaterialen, artikelen, opdrachten en berichten voor een vak. Neem vooral alvast een kijkje.

  Studieboeken

  In de Studiegids vind je per vak welke studiematerialen je aan moet schaffen. Let op: er komt geen aparte boekenlijst. De boeken kun je online bestellen bij boekhandel Athenaeum of (met korting) via de studievereniging van jouw opleiding.