Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Impact corona op het onderwijs in 2021-2022

Faculteit der Geesteswetenschappen

De laatste maatregelen in het hoger onderwijs zijn op 25 september vervallen. Dit betekent dat vrijwel al het onderwijs weer kan plaatsvinden op de campus. Voor het onderwijs aan de Faculteit der Geesteswetenschappen geldt dat een online alternatief aangeboden wordt aan internationale studenten die vanwege reisbeperkingen niet naar Nederland hebben kunnen afreizen. Dit geldt zowel voor nieuwe studenten als voor herinschrijvers.

Vraagbaak

Heb je een vraag die betrekking heeft op corona en het onderwijs? Zijn er andere omstandigheden waardoor je niet fysiek aanwezig kunt of wilt zijn? Dan kun je terecht bij de speciale coronavraagbaak die de Faculteit der Geesteswetenschappen in het leven heeft geroepen. Stel je vraag via het speciale mailadres covidcontact-fgw@uva.nl.

Welke maatregelen zijn vervallen vanaf 25 september?

Om de veiligheid te garanderen zijn in ieder geval de onderstaande aanvullende maatregelen van kracht. De komende weken wordt bekeken of additionele maatregelen nodig zijn.

  • De 1,5 meter-maatregel.
  • De maximum groepsgrootte van 75 personen.
  • De mondkapjesplicht vervalt. Je hoeft geen mondkapje meer te dragen op de campus, maar het kan uiteraard wel. Als een ander aan je vraagt of je er een wilt dragen, vragen we je daar coulant mee om te gaan.
  • We roepen alle studenten en medewerkers op om minimaal twee keer per week een zelftest doet. De testen zijn gratis te bestellen via zelftestonderwijs.nl. Zelftesten en vaccinaties zorgen ervoor dat we allemaal kunnen bijdragen aan een veilige campus en verdere versoepelingen voor het onderwijs.
  • Studenten en medewerkers met coronagerelateerde klachten blijven thuis en laten zich testen bij de GGD.

Ga je studeren, laat je vaccineren!

Ben je nog niet (volledig) gevaccineerd? Dan kun je gratis en zonder afspraak je eerste vaccinatie halen. Je kiest zelf welk vaccin je wilt: Janssen (1 prik) of BioNTech/Pfizer (2 prikken). Dit geldt ook als je uit het buitenland komt en in Amsterdam gaat studeren. Je hoeft hiervoor geen burgerservicenummer te hebben of ingeschreven te staan in de gemeente. Je kunt zonder afspraak terecht op de grote vaccinatielocatie in de RAI. Deze is iedere dag open van 08.00 – 20.00 uur.

Ventilatie gebouwen

De afgelopen tijd is onderzocht hoe goed onze gebouwen geventileerd zijn. Voor alle gebouwen geldt dat er voldoende ventilatie mogelijk is volgens de RIVM-richtlijnen. In enkele onderwijszalen waar geen natuurlijke ventilatie beschikbaar is, bijvoorbeeld in het P.C. Hoofthuis, worden CO2-meters geplaatst, die regelmatig door deskundige medewerkers worden uitgelezen.
Lees meer over ventilatie van onze gebouwen