Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Impact corona op het onderwijs in 2021-2022

Faculteit der Geesteswetenschappen

In september start je met een bachelor, pre-master of master aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Door de coronacrisis is het op dit moment nog onzeker hoe het onderwijs in september eruit zal zien. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat het onderwijs vanaf het begin van het studiejaar in ieder geval ten dele op onze campus zal plaatsvinden, en je fysiek in Amsterdam aanwezig moet zijn om onderwijs te kunnen volgen.

We weten dat direct contact tussen studenten en docenten, én tussen studenten onderling een essentieel onderdeel van studeren vormt. Daarom willen we het onderwijs liefst op de campus verzorgen als dat veilig en verantwoord kan. We gaan er op dit moment van uit dat dit in september mogelijk zal zijn. Van studenten verwachten we dan ook dat zij in het studiejaar 2021-2022 fysiek in Amsterdam aanwezig zijn. 

Uiteraard zijn we afhankelijk van het verloop van de pandemie in de zomermaanden, de vaccinatiegraad in Nederland en de dan geldende maatregelen vanuit de rijksoverheid. De kans bestaat dat in september nog altijd beperkingen van kracht zijn. De UvA zal dan proberen de mogelijkheden van onderwijs en toetsing op de campus optimaal te benutten. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele reisbeperkingen die dan gelden. In Nederland wordt op dit moment gekeken naar het aanbieden van zelftesten aan studenten om zodoende het onderwijs op locatie weer op te kunnen starten. In de komende maanden worden de opties verder uitgewerkt. 

Het afgelopen jaar heeft de UvA veel ervaring opgedaan met het op afstand verzorgen van onderwijs en afnemen van toetsen. Door de inspanning van velen hebben we ervoor gezorgd dat het onderwijs door kon gaan. Als de situatie erom vraagt, kunnen we dus terugvallen op onderwijs op afstand, maar we hopen van harte dat dit zo min mogelijk nodig zal zijn.

Via deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Introductieactiviteiten

Het is op dit moment nog niet bekend in welke vorm de introductieactiviteiten doorgang zullen vinden.

Blijf op de hoogte

Word lid van onze Facebook-groep voor nieuwe studenten die in 2021-2022 met hun studie beginnen.