Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Babel (faculteitsblad)

Babel is hét magazine voor de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) van de Universiteit van Amsterdam, gemaakt voor en door studenten van de FGw. Babel wordt in alle FGw-gebouwen verspreid.

Babel

Elke maand lees je in Babel interessante interviews met schrijvers, journalisten, acteurs, toneelmakers, columnisten en opiniemakers. Daarnaast schrijven we mooie reportages, achtergrondverhalen, recensies en faculteitsgerelateerde artikelen.

In verband met de lockdown kun je de nieuwste Babel nu ook thuis ontvangen. Stuur hiervoor een mailtje naar babel-fgw@uva.nl en vermeld hierin je naam en adres.

Nu in de bakken: Babel juni 2021

In het juninummer onderzoeken de redacteuren de relatie tussen wetenschap en maatschappij. Max interviewde hoogleraar Maartje Schermer over ethische dilemma's met betrekking tot human enhancement en vroeg zich af: hoe ver kunnen we gaan? Sofia bezint zich op de labeldrang in de ggz en ziet daar zowel voordelen als nadelen in. Vanuit zijn studie politicologie onderzocht gastredacteur Alexander wat de maatstaf is voor het invoeren van moties van wantrouwen en afkeuring, die Rutte gemakkelijk naast zich neer lijkt te leggen. Ten slotte bezint Teske zich op de kern van de wetenschap en stelt zichzelf de vraag: wat is waarheid?

Gezocht: hoofdredacteur

Voor het academisch jaar 2021-2022 is Babel nog op zoek naar een hoofdredacteur. Wil jij met een enthousiast team van studenten je eigen blad samenstellen? Houd jij van aansturen, redigeren en discussiëren? Dan zoeken we jou!

Meld je aan via babel-fgw@uva.nl met:

  • een motivatiebrief waarin je laat zien waarom we jou moeten kiezen als onze nieuwe hoofdredacteur;
  • curriculum vitae; 
  • een artikel van eigen hand waarin wij jouw journalistiek talent herkennen.
  • Wil je bijdragen aan Babel?
    • Organiseer je een evenement of heb je tips op het gebied van geesteswetenschappelijke activiteiten? Mail ons en wij kunnen het op onze website plaatsen.
    • Sinds de oprichting van Babel in 1992 is menig journalist bij ons zijn carrière begonnen. Ook startende fotografen en illustratoren publiceerden bij ons hun werk.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over Babel? Neem contact op via: