Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Babel (faculteitsblad)

Babel is hét magazine voor de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) van de Universiteit van Amsterdam, gemaakt voor en door studenten van de FGw. Babel wordt in alle FGw-gebouwen verspreid.

Babel

Elke maand lees je in Babel interessante interviews met schrijvers, journalisten, acteurs, toneelmakers, columnisten en opiniemakers. Daarnaast schrijven we mooie reportages, achtergrondverhalen, recensies en faculteitsgerelateerde artikelen.

Babel zoekt!

De Toren van Babel (magazine) mag dan wel verschillende vleugels hebben, hoofd-, eind-, beeld- en webredactie, de sfeer in de Toren is beregezellig. Helaas zullen een aantal babelaars toch binnenkort de vleugels uitslaan en hierdoor komen er allerlei leuke plekjes in de Toren vrij! Daarom zoeken we:

Hoofdredactie

Eenmaal een nieuwe hoofdredacteur die deze zomer de Toren van Babel wil gaan beklimmen en het hele volgend academisch jaar aan het roer wil staan. Babel heeft 2 hoofdredacteuren, je doet het dus niet alleen. Dé manier om naast je studie een blad te ontwikkelen én een mooie toevoeging aan het journalistieke cv. Deze functie zal gemiddeld 1 dag in de week van jouw tijd kosten. Je kunt voor deze functie een bestuursbeurs aanvragen. 

Tekstredactie

Verder houden we ervan onze gangen te vullen met schrijvers die mooie stukken met zich meebrengen. Wil jij ervaring opdoen met schrijven, veel feedback ontvangen en jouw stukken in print zien? Dan is dit plekje echt iets voor jou! Je krijgt alle vrijheid het schrijverschap in al zijn vormen te verkennen.

Eindredactie

Naast mooie stukken glippen er toch ook wel eens wat taalfoutjes de gangen in, daarvoor zoeken we eindredacteuren die deze foutjes met liefde opsporen en nauwkeurig te werk gaan. In een grote Toren kunnen taalfouten in kleine hoekjes zitten! 

Beeldredactie

Wij krijgen altijd veel complimenten over de aankleding van ons blad. De beelden danken wij aan illustratoren en fotografen. En ja, ook naar hen zijn wij op zoek.

Zou jij een van deze plekjes wel willen innemen?
Voor alle functies geldt dat je per direct kunt beginnen en ervaring niet nodig is, Babel streeft ernaar de eerste kennismaking met de journalistiek te zijn.
Mail bij interesse een korte motivatie en cv (voor de schrijvers ook een geschreven stuk en voor de illustratoren een illustratie) naar babel-fgw@uva.nl

Vragen over een van de functies?
Mail ons of bericht ons via instagram (@babelfwg)

Disclaimer: Babel is een Amsterdams blad, een plekje in de Toren staat dus niet gelijk aan een woonruimte, was het maar zo’n feest. Verder wordt acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs gesteld. 

 

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over Babel? Neem contact op via: