Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Babel (faculteitsblad)

Babel is hét magazine voor de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) van de Universiteit van Amsterdam. Babel wordt gemaakt voor en door studenten van de FGw en wordt in alle FGw-gebouwen verspreid.

Babel

Elke maand lees je in Babel interessante interviews met schrijvers, journalisten, acteurs, toneelmakers, columnisten en opiniemakers. Daarnaast schrijven we mooie reportages, achtergrondverhalen, recensies en faculteitsgerelateerde artikelen.

In verband met de lockdown kun je de nieuwste Babel nu ook thuis ontvangen. Stuur hiervoor een mailtje naar babel-fgw@uva.nl en vermeld hierin je naam en adres.

Nu in de bakken: Babel februari 2021

Het nieuwe normaal lijkt zich vooral te kenmerken als een roerig politiek klimaat. De meningen aan de linker- en rechterkant van het spectrum laaien op en debat moet nog vaak uitwijken voor cancel culture. Met de Nederlandse verkiezingen voor de deur schrijven wij daarom een brief aan de toekomstige wetenschapper, waarin wij pleiten voor vrij denken en het debat. Onze redacteur Jens richt zich daarbij op de Amerikaanse politiek – die niet minder roerig is – en ziet daar een lichtpuntje in de vorm van politica en activiste Alexandria Ocasio-Cortez. Dat de redacteuren een goed debat niet schuwen, wordt ook duidelijk door Sofia’s kritische artikel over seksueel overschrijdend gedrag aan de UvA, en Robin met haar essay over machtsstructuren in de geneeskunde, die naar haar mening het massaal produceren van de mannenpil tegenhouden. 

  • Wil je bijdragen aan Babel?
    • Organiseer je een evenement of heb je tips op het gebied van geesteswetenschappelijke activiteiten? Mail ons en wij kunnen het op onze website plaatsen.
    • Sinds de oprichting van Babel in 1992 is menig journalist bij ons zijn carrière begonnen. Ook startende fotografen en illustratoren publiceerden bij ons hun werk. 
    • Op dit moment hebben wij helaas geen plaats voor nieuwe redacteuren.