Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Begeleider van scholieren via StudieHub

StudieHub zet zich in voor gelijke kansen in de doorstroom naar het hoger onderwijs. Het is een onderwijsprogramma waarin je als vrijwilliger scholieren helpt bij huiswerk, toetsen en vraagstukken over de middelbare school of vervolgopleiding.

StudieHub is op zoek naar betrokken studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen die het leuk vinden op deze manier werkervaring op te doen.

Werkzaamheden

Als deelnemend student leer je tevens de Amsterdamse buurten kennen in een team van gemotiveerde huiswerkbegeleiders en ontvang je trainingen en workshops vanuit de coördinatoren. Zo word je tegelijkertijd opgeleid op het gebied van diversiteit en inclusie en leg je contact met andere studenten die zich ook op deze manier inzetten.

De huiswerksessies vinden drie keer per week plaats op een lokaal digitaal trapveld (Cybersoek) en op locatie op het Science Park. Je aanwezigheid wordt aan de hand van een schema vastgesteld. Aan het begin van het project ontvang je verschillende trainingen op het gebied van huiswerkbegeleiding, interculturele competentie en diversiteit en inclusie. Daarnaast is er altijd ruimte om je eigen project voor scholieren op te zetten. 

Projectcoördinator StudieHub Rutger Bouw

Rutger Bouw, student Geschiedenis, is projectcoördinator bij StudieHub. 'Hoewel ik pas net ben begonnen heb ik er nu al veel plezier van. Je denkt mee met alle vraagstukken omtrent het geven van huiswerkbegeleiding en ondersteuning bieden aan scholieren voor hun overstap van middelbaar onderwijs naar (hoger)beroepsonderwijs. Ik houd van werken in een team en teamwork is zeker belangrijk bij StudieHub: samen maak je het verschil voor alle scholieren. Samen met de studiebegeleiders kan je een heel relaxte en informele sfeer creëren, waarin niet alleen de begeleider de scholier tot nieuwe inzichten brengt, maar ook de scholier dat aan de begeleider kan geven.'

 

Wil je deel uitmaken van StudieHub en bijdragen aan het vergemakkelijken van de overstap naar het hoger onderwijs? Schrijf je dan in via de website!