Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Student-assistent Blended Learning

De overstap naar online onderwijs in coronatijd vraagt veel van onze docenten. Daarom zetten we studenten in om hen te ondersteunen. Hun taken variëren van het modereren van een online discussie en het helpen in break-out-rooms in Zoom tot het opzetten van een systeem met buddies voor nieuwe studenten en organiseren van een afstudeerbijeenkomst.

In het eerste semester van 2020-2021 hebben 65 studenten docenten ondersteund bij het verzorgen van online onderwijs. Een van hen was Angelica van Beemdelust, student in het eerste jaar van de rMA Linguistics & Communication. Zij maakte online opdrachten voor studenten.

Angelica van Beemdelust

“Dit semester heb ik voor de BA Linguistics mogen helpen bij het tweedejaars vak Phonology. Dit vak vond ik zelf enorm leuk om te volgen, dus ik stond bijna te springen om te beginnen! Ik kreeg voor het eerst een bericht van de docent een paar weken voordat het blok zou beginnen. Zij vroeg of ik interesse had om student-assistent te worden. Nog geen 10 minuten later heb ik een berichtje teruggestuurd dat ik graag zou willen helpen.

Wij hebben daarna via Zoom een gesprek gehad over de verwachtingen, het werk dat ik zou doen en hoeveel uur ik eraan zou besteden. Diezelfde week ben ik begonnen. Ik mocht opdrachten en quizzen maken gebaseerd op tentamens die ik twee jaar daarvoor zelf als student voor het vak heb gedaan. Ook heb ik o.a. mogen helpen bij het inventariseren van de antwoorden van opdrachten om zo het nakijken makkelijker te maken."

Ik kreeg een bericht van de docent of ik interesse had om student-assistent te worden. Diezelfde week ben ik begonnen.

Tijdens mijn student-assistentschap kreeg ik een uitnodiging om met andere studentassistenten te praten over wat ieder van ons doet en over mogelijke problemen die wij tegenkomen. Hoewel het werk bij iedereen wel kan verschillen, zijn de problemen en onzekerheden verrassend vaak herkenbaar bij ons allemaal. Het laat zien dat je er niet alleen voor staat en dat er samengewerkt kan worden om problemen op te lossen. Deze samenhorigheid gaf mij meer zelfvertrouwen om beter mijn werk te kunnen verrichten.

Voor mij is student-assistent zijn niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam geweest. Er gebeurt op de achtergrond zoveel meer dan zichtbaar is en het werk is vaak moelijker dan het lijkt. Als ik volgende semester weer student-assistent zou mogen zijn, accepteer ik het zonder te aarzelen.”

Ook in semester 2 worden student-assistenten ingezet ter ondersteuning van docenten. Als het je leuk lijkt om op deze manier bij te dragen aan je opleiding, kun je bij het hoofd bedrijfsvoering van je afdeling en opleiding informeren of er nog mensen nodig zijn.