Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Samenwerkingsverband: help kwetsbare eindexamenleerlingen

Zoals jullie zelf ook een moeilijke tijd ondervinden, hebben middelbare scholen en hun leerlingen het eveneens erg lastig door corona. Het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen ondersteunt de scholen waar mogelijk bij het beperken van de gevolgen voor de leerlingen. Nu is besloten dat het centraal examen in het voortgezet onderwijs dit jaar doorgaat, is het Samenwerkingsverband op zoek naar gemotiveerde studenten die hun vakkennis over willen en kunnen dragen aan kwetsbare examenleerlingen voor een periode van één à twee weken in de meivakantie (26 t/m 30 april en 3 t/m 7 mei).

Minister Slob heeft onlangs besloten dat de centraal examens dit schooljaar doorgaan. Het is van belang dat leerlingen juist nu goed worden begeleid in de voorbereiding van het centraal examen. Daarom heeft een groot aantal scholen van vmbo t/m vwo aangegeven behoefte te hebben aan examentrainingen. Deze trainingen zijn bedoeld voor leerlingen in kwetsbare situaties, die er niet zo goed voorstaan en waarvan de ouders/verzorgers zich geen examentraining kunnen permitteren.

Wie zoeken we ?

Het Samenwerkingsverband is op zoek naar gemotiveerde studenten, die al wat verder gevorderd zijn in hun studie en hun vakkennis over willen en kunnen dragen aan examenleerlingen. We zoeken studenten die over voldoende kennis te beschikken van de examenvakken, vooral de kernvakken: Nederlands, Engels, wiskunde en de bètavakken.  

Wat vragen we?

Voor een periode van één à twee weken in de meivakantie (26 t/m 30 april en 3 t/m 7 mei) hebben we studenten nodig die een kleine groep leerlingen kunnen ondersteunen en trainen voor het centraal examen. Ervaring met (bij)les geven is een pré.

Wat bieden we?

Een training, een waardevolle ervaring en een financiële vergoeding.

Hoe meld je je?

Stuur een e-mail met je motivatie voor 8 maart naar Sita Remesar; s.remesar@swvadam.nl

Vermeld daarin welke studie je volgt, hoe ver je daarmee bent, welk vak(ken) je kunt geven en wat je mobiele nummer is. Wanneer je eerder bijles, examentrainingen of huiswerkbegeleiding hebt gegeven, geef dat dan aan. Voor nadere informatie kun je ook een e-mail sturen.