De Nationale Opera & Ballet stelt speciaal voor studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen kaarten beschikbaar voor de operavoorstelling Anna Bolena op donderdag 26 mei, 19.00 uur tegen het sterk gereduceerde tarief van € 19. Je vindt de kortingscode in de studentennieuwsbrief die je op woensdag 11 mei hebt ontvangen.

De kortingsactie is een initiatief van Kimberley van Gelderen, student Museumstudies en werkzaam voor de Nationale Opera & Ballet. Zij deed hiervoor een beroep op het fonds dat de Faculteit der Geesteswetenschappen instelde voor studentactiviteiten na corona, en wil hiermee opera toegankelijker maken voor een jonger en breder publiek.

Over de opera Anna Bolena

‘Succes, triomf, delirium!’ – klinkt het uitzinnige publiek in 1830 bij de première van Anna Bolena in Milaan. De opera over het tragische lot van de Engelse koningin zorgde voor een van de indrukwekkendste momenten uit de carrière van Gaetano Donizetti. De belcantocomponist vertaalt in zijn prachtige, melodieuze muziek het historische gegeven naar een wereld van intense emoties en weet ons als geen ander nog steeds te raken.

Stap in de wereld van The Crown en The Tudors bij De Nationale Opera. Met Anna Bolena geven we de aftrap van Donizetti’s Tudor-trilogie: drie opera’s over drie beroemde Engelse koninginnen. Waar in de laatste twee opera’s de hoofdrollen zijn weggelegd voor Mary Stuart en Elisabeth I, vertelt Anna Bolena het verhaal van Anne Boleyn, de moeder van koningin Elisabeth I. In een politiek roerige tijd wordt zij als tweede vrouw van de roemruchte Hendrik VIII aan de kant geschoven voor zijn nieuwe minnares Jane Seymour. Deze historische gebeurtenis vormt de basis voor Donizetti’s romantische opera over macht, passie, eer en kwetsbaarheid met dodelijke gevolgen.