Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 mei zijn de jaarlijkse studentenraadsverkiezingen op de UvA. In dit overzicht zie je welke studenten zich verkiesbaar stellen voor de Facultaire Studentenraad (FSR). Daarnaast kun je de volledige kandidatenlijst van de FSR en de Centrale Studentenraad (CSR) downloaden.

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft 12 zetels te verdelen. Voor de FSR van de faculteit hebben de volgende partijen zich verkiesbaar gesteld:

Lijst 01: Activistenpartij UvA

3. Iris Bouw
  4. Filippa Ruiter
  5. Freya Chiappino

Over studentenraden en de verkiezingen

Studentenraden behartigen de belangen van UvA-studenten. Zo denken en praten ze mee over belangrijke thema’s als onderwijskwaliteit, digitalisering, studentenwelzijn en mentale gezondheid, de Onderwijs- en Examenregelingen (OER), studentenhuisvesting, sociale veiligheid, diversiteit en inclusie, het Bindend Studieadvies (BSA) en duurzaamheid. Zaken die direct invloed hebben op het wel en wee, en de studieloopbaan van UvA-studenten.

Als UvA-student bepaal je met jouw stem wie er in de studentenraden komen. Deze worden democratisch gekozen. Voor de hele UvA is er de Centrale Studentenraad (CSR). Daarnaast heeft elke faculteit een Facultaire Studentenraad (FSR). Je hebt dus twee stemmen als UvA-student. De CSR overlegt met het College van Bestuur (CvB) van de UvA. De facultaire studentenraden voeren overleg met de decaan van hun faculteit. Er zijn verschillende partijen die zich uitspreken over de zaken waar studentenraden zich mee bezig houden en ten opzichte van deze zaken diverse standpunten innemen.

Overzicht van alle kandidaten voor de CSR en FSR