De Faculteit der Geesteswetenschappen zal in de tentamenperiodes in het restant van het studiejaar 2021-2022 coulant omgaan met het aanbieden van alternatieve toetsvormen en/of extra kansen voor deeltoetsen en tentamens. Dit geldt zowel voor studenten die vanwege corona in quarantaine moeten of zelf klachten hebben, als voor studenten die persoonlijk getroffen zijn door de oorlog in Oekraïne.

In het laatste geval gaat het om studenten die zelf uit Oekraïne afkomstig zijn, maar ook om studenten die nauwe relaties of familie uit de regio hebben. Ook studenten uit Rusland en Belarus kunnen een gemotiveerd beroep doen op de coulanceregeling.

Voor de genoemde groepen geldt in de tentamenperiodes van blok 5 en 6 het volgende:

• Kun je je tentamen vanwege de genoemde (familie)omstandigheden niet maken, dan kun je in ieder geval gebruikmaken van de herkansing die standaard voor elk tentamen wordt aangeboden.
  • Kun je een deeltoets niet maken, neem dan contact op met je docent om te bekijken hoe je deze kunt inhalen.
  • Heb je je tentamen niet kunnen maken vanwege de genoemde omstandigheden, en haal je je herkansing niet, neem dan contact op via covidcontact-fgw@uva.nl (voor coronagerelateerde gevallen) of oekraine-fgw@uva.nl (voor situaties die verband houden met de oorlog in Oekraïne). De vraagbaak zal in overleg met de examencommissie en opleiding kijken naar de mogelijkheden voor een alternatief.

Voor docenten geldt nog altijd dat zij in overleg met hun afdelingsvoorzitter alternatieve afspraken kunnen maken over het verzorgen van gepland onderwijs als zij zelf een verhoogd medisch risico lopen, of samenwonen met of mantelzorg moeten bieden aan een naaste met een verhoogd medisch risico.