Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Universiteitskwartier

Geesteswetenschappen naar het Universiteitskwartier

Het Universiteitskwartier is het terrein rond het Binnengasthuisterrein en de Oudemanhuispoort. De ontwikkeling van het Universiteitskwartier is het sluitstuk van het campusbeleid waaraan de UvA al meer dan 12 jaar werkt.

Luchtfoto Universiteitskwartier

Over een aantal jaren wordt het Universiteitskwartier de thuisbasis van de hele Faculteit der Geesteswetenschappen. De verhuizing gaat in fases. Straks is al het geesteswetenschappelijke onderwijs en onderzoek op één campus geclusterd. Alle informatie over de realisatie van het Universiteitskwartier vind je op de website over campusontwikkeling:

Planning verhuizing FGw in grote lijnen

De verbouwing van de panden op het Universiteitskwartier en de verhuizing van de faculteit naar het Universiteitskwartier vinden gefaseerd plaats.

Verbouwing en inrichting BG2

De verbouwing en inrichting van BG2, het voormalige CREA-pand aan de Grimburgwal, was de eerste fase. Met de ingebruikname in de zomer van 2015 door Kunstgeschiedenis en Algemene cultuurwetenschappen, is deze eerste fase afgerond. 

Verkoop Bungehuis en transitieverhuizing

De volgende fase vond plaats in voorjaar 2016 en betrof een transitieverhuizing, noodzakelijk door de verkoop van het Bungehuis en de oplevering daarvan per 1 juli 2016. De transitieverhuizing is een tussentijdse verhuizing; een verhuizing voordat intrek kan worden genomen op het Universiteitskwartier. De afdeling Geschiedenis, Europese studies en Religiewetenschappen zijn verhuisd naar het Bushuis/Oost-Indisch Huis, samen met het Faculteitsbureau. Daarnaast zijn de medewerkers van Moderne vreemde talen en culturen verhuisd naar het P.C. Hoofthuis.