Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Laverna

Studievereniging Griekse en Latijnse taal en cultuur

Studiegerelateerde activiteiten

De opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (GLTC) heeft een eigen studievereniging, Laverna, waarvan vrijwel alle studenten lid zijn. Laverna organiseert veel activiteiten die in het verlengde van de studie liggen. Zo bezoeken we theater- en operavoorstellingen met een klassiek thema. Samen met de opleiding organiseren we lezingen, waarin onderwerpen uit alle hoeken van het vakgebied van de oudheid aan bod komen.

Gezeligheidsvereniging

Laverna is er echter niet alleen voor studiegerelateerde activiteiten, maar is ook een gezelligheidsvereniging. We proberen studenten uit alle jaren met elkaar in contact te brengen. Kenmerkend hiervoor is de wekelijkse borrel op donderdag in café Kapitein Zeppos, waar de feestvreugde ook dikwijls door de aanwezigheid van docenten wordt vergroot.

En andere activiteiten

Naast studiegerelateerde activiteiten en borrels organiseert Laverna nog vele andere activiteiten. De jaarlijkse studiereis in maart (2016 naar Wenen, 2017 naar Bordeaux) vormt een absoluut hoogtepunt. Een ander bijzonder evenement is de jaarlijkse muziekavond, waaraan zowel studenten als docenten een bijdrage leveren. Verdere jaarlijks terugkerende succesactiviteiten zijn het  eerstejaarsweekend, het nieuwjaarsdiner en de eindejaarsactiviteit. Een andere klassieker is het interuniversitaire voetbaltoernooi, waarbij classici uit het hele land het tegen elkaar opnemen.

Voor alle geïnteresseerden in de Griekse en Latijnse taal en literatuur is er het blad WAU. Studenten van de opleiding geven het blad in eigen beheer uit.

Samenwerking ACASA-studieverenigingen

De opleiding GLTC maakt deel uit van de overkoepelende organisatie ACASA, waarbinnen ook de opleidingen Archeologie en Oudheidwetenschappen vallen. Niet alleen de opleidingen werken nauw samen door het aanbieden van gezamenlijke colleges met name in het eerste jaar van de studie, ook de studieverenigingen Laverna, Synkratos (Oudheidwetenschappen) en Trilithon (Archeologie) werken veel samen. Zo organiseren we onder andere een gezamenlijk introductieweekend voor de nieuwe studenten en houden we maandelijks een gezamenlijke borrel.

Contact

Laverna
Bezoekadres: Turfdraagsterpad 9 (kamer 0.11), 1012 XT Amsterdam
T: +31 (0)20 525 5838